Porodica Đoković: Novaka tretiraju kao kriminalca, hoće da ga bace na koljena

"Bog vidi sve, moralna etika kao najveći ideal i izdizanje duhovnog. Moja je blagodet duhovna, a njihova materijalna", prenio je poruku Đorđe poruku, koju mu je Novak poslao

20080 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP

Brat Novaka Đokovića, Đorđe kazao je na današnjoj pres konferenciji da je australijski sud naredio vlastima da najboljeg tenisera svijeta ne deportuje do ponedjeljka ujutro.

"Najnovija vijest je da je sud na uloženu žalbu naredio australijskim vlastima da ne deportuju Novaka do ponedjeljka ujutro. Novak bi imao mogućnost da se vrati sam, ali to bi značilo da bi iste sekunde stupila zabrana od tri godine ulaska u Australiju. To Novak ne želi, već hoće da izgura pravdu do kraja. Ničiji život nije ugrozio, nije napravio federalni i zakonski prekršaj. Novak je imao isti dokument kao i nekoliko tenisera koji su već u Australiji. On je jedini koji je zadržan na granici, a ispoštovan je svaki protokol još od novembra", kazao je Đorđe Đoković.

Kazao je da advokati rade na rješavanju slučaja.

"Novak je u prvih 45 minuta komunicirao sa porodicom, a onda mu je naglo oduzet telefon na tri i po sata. Poslije je odvezen u aerodromski pritvor… Odlučeno je da mu se neće odobriti viza, da ne bi postavio novi rekord jer se uvijek naglašava da mu je samo to potvrebno da bude najbolji. Otišao je u migrantski smještaj, u prljavu sobu, bez imovine koja mu je oduzeta prethodno. Tretiran je kao kriminalac", dodao je Đorđe, koji se zahvalio državi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i svemu što je urađeno.

Đorđe Đoković je otkrio i poruku koju mu je brat poslao iz Melburna.

"Bog vidi sve, moralna etika kao najveći ideal i izdizanje duhovnog. Moja je blagodet duhovna, a njihova materijalna", prenio je poruku Đorđe poruku, koju mu je Novak poslao.

Đokovićev otac, Srđan je kazao da je ovo politička borba, da nema nikakve veze sa sportom.

"Dogodio se užas. Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Oni gaze Srbiju, a samim tim i srpski narod. Oni drže u zarobljeništvu Novaka. Skot Morison (premijer Australije) se drznuo da napada Novaka i da ga protjeruje. Oni su htjeli da ga bace na koljena i ne samo njega, već Srbiju. On je najbolji sportista na svijetu", kazao je Srđan Đoković, uz naglašavanje da je "sav slobodarski svijet uz Novaka", kao i citiranje "babe Sare iz Šavnika - sram vas bilo g..... kad obraza nemate", te paralelu sa "stradanjem Isusa Hrista".

Đokovićeva majka Dijana kazala je da je njen sin žrtveno jagnje.

"Teško je da prolazimo kroz sve ovo. Nije zaslužio ovakav tretman. Očigledno je politički stav da ne može da uđe u Australiju i da igra. To je skandalozno", kazala je Novakova majka Dijana.

Bonus video: