Alkaras hita ka derbiju, ali i Siner igra dobro

Sve je bliže derbi gornjeg dijela kostura Vimbldona, pošto je Karlos Alkaras u tri seta dobio Njemca Oskara Otea i plasirao se u osminu finala. U projektovanom četvrtfinalu Novak Đoković očekuje mladog Španca

7263 pregleda 8 komentar(a)
Alkaras lako protiv Njemca, Foto: REUTERS
Alkaras lako protiv Njemca, Foto: REUTERS

Sve je bliže derbi gornjeg dijela kostura Vimbldona, pošto je Karlos Alkaras u tri seta dobio Njemca Oskara Otea (6:3,6:1,6:2) i plasirao se u osminu finala.

Njegov rival do projektovanog derbija sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu, biće Italijan Janik Siner. I on je lako u tri seta izišao na kraj sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Alkaras je peti a Siner deseti nosilac na najvećem turniru na travi.

A francuska teniserka Karolin Garsija plasirala se danas u osminu finala Vimbldona, pošto je u dva seta pobijedila Šuaj Žang iz Kine 7:6, 7:6.

Garsija, 55. teniserka svijeta, pobijedila je Žang, 41. na WTA listi, poslije sat i 51 minuta igre.

U prvom setu obje teniserke su napravile po dva brejka, dok u drugom setu nije bilo oduzetih servisa, pa su se oba seta rješavala u taj-brejku. U taj-brejku prvog seta Garsija je bila ubedljiva i slavila sa 7:3, da bi u drugom setu viđena veća borba u taj-brejku, ali je Francuskinja bila mirnija i pobijedila sa 7:5. U osmini finala, Garsija će igrati protiv Čehinje Marije Buzkove.

Bonus video: