Ivanišević: Prije ću ja osvojiti Umag, nego što će Novak igrati na US openu

“Što Novak igra duže, ne bojim se da ih neće biti još. Cilj je da igra i da mu dopuste igrati. I prije nego što sam postao Đokovićev trener rekao sam da će obojica na kraju imati više od Federera. Ako budu zdravi, nema granice. Mislim da će i jedan i drugi još osvajati”, rekao je Ivanišević ne želeći se upuštati u prognozu ko će na kraju završiti s više

10426 pregleda 9 komentar(a)
Ivanišević i Đoković, Foto: Instagram/Screenshot
Ivanišević i Đoković, Foto: Instagram/Screenshot

Goran Ivanišević ne vjeruje da će Novak Đoković moći da igra na US openu.

Bivši hrvatski as, a sada trener srpskog šampiona, za hrvatske medije je u jednoj rečenici objasnio kako stoje stvari povodom Đokovićevog eventualnog nastupa u Njujorku:

“Veći sam optimista da ću ja osvojiti Umag (turnir u Hrvatskoj)".

Đoković kao nevakcinisana osoba trenutno ne može da uđe u SAD, a male su šanse da će da se promijeni.

Iza njega je turbulentan period.

“Teška godina, tužna godina, počela je katastrofom u Australiji. Mislim da je i odluka ATP da se na Vimbldonu ne dijele bodovi totalno suluda i pogrešna.”

Đokovića je to koštalo gubitka čelne pozicije na ATP listi, ali trofej u vimbldonskom finalu je mnogo značajan.

“Trebalo mu je to. Kad je morao, pokazao je da je ubjedljivo najbolji igrač na travi, a to je najteže napraviti", kazao je Ivanišević.

Time se po broju grend slem titula približio Rafaelu Nadalu - Španac je na 22, a Đoković ima 21, jedan više od Rodžera Federera.

“Što Novak igra duže, ne bojim se da ih neće biti još. Cilj je da igra i da mu dopuste igrati. I prije nego što sam postao Đokovićev trener rekao sam da će obojica na kraju imati više od Federera. Ako budu zdravi, nema granice. Mislim da će i jedan i drugi još osvajati”, rekao je Ivanišević ne želeći se upuštati u prognozu ko će na kraju završiti s više.

Đokovićev hendikep je u tome što je ove godine, zbog odluke da se neće vakcinisati protiv Covida-19, već propustio Australijan Open, a po svemu sudeći će morati i US Open.

“Donio je odluku koju neće mijenjati. Ne želi to da unese u svoje tijelo. Poštujem to i totalno ga podržavam. Ja sam se vakcinisao, ali nadam se da će uskoro prestati to ludilo koje nas prati već dvije godine. Ljudi su igrali zaraženi i u Australiji, i na Rolan Garosu i u Vimbldonu. Nevakcinisani čovjek koji nije zaražen ne može u Ameriku, a vakcinisani koji je zaražen može i tako može zaraziti stotine drugih. To je suludo”, rekao je Ivanišević.

Bonus video: