Tomi Pol: Sa Đokovićem je sve drugačije

Amerikanac izgubio prvi okršaj sa Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan opena, za utjehu su mu ulazak u top 20 i ček na 657 hiljada dolara

6993 pregleda 3 komentar(a)
Pol je bio impresioniran impresioniran igrom Đokovića, Foto: REUTERS
Pol je bio impresioniran impresioniran igrom Đokovića, Foto: REUTERS

U dijelu kostura prepunog američkih tenisera, najdalje je, iznenađujuće stigao 35. igrač an ATP listi, Tomi Pol - do polufinala sa najtrofejnijim igračem u istoriji Australijan opena, Novakom Đokovićem - 5:7, 1:6, 2:6.

Amerikanac je bio iskren nakon teniske lekcije.

"Najteži test u tenisu je igrati sa Rafom Nadalom na Rolan Garosu i sa Đokovićem ovdje. Izlazak na teren je spektakularan, velika scena i dvije najbolje sedmice u mojoj karijeri, jer dobro je da kada sam već morao, da igram protiv Đokovića u kasnijoj fazi jer svi pri žrijebu gledamo da ne budemo u Novakovom dijelu u Melburnu. Ostalo baš nije nešto čime bih se pohvalio. Najbolje je, ipak, što sam vidio na kojem nivou trebam da budem da bih dobio takve rivale. Dobro iskustvo za mene"

Ali osim u jednom dijelu prvog seta Pol je bio nijemi posmatrač na terenu "Rod Lejver arene".

"Nije mi dopustio da sprovedem nijedan svoj plan igre. Htio sam igrati servis-volej, a nisam nijednom. Teško je, iako sam imao dobar procenat prvog servisa. I na prvom servisu lopticu mi je slao ispod zadnje linije i automatski sam bio u odbrani. Na primjer, ako gubite 0:30 na svom servisu, protiv njega ne možeš reći: "U redu, vrijeme je za servis i volej", objasnio je Pol i dodao:

"Htio sam da igram i drop-šot, ali nije postojala takva mogućnost, jer je igrao jako duboko. Htio sam mijenjati tempo, ali prva tri rezana udarca nisam pogodio, pa bekend na uglove.., ma protiv njega ništa ne funkcioniše. Nevjerovatan je teniser", zaključio je 25-godišnji Amerikanac.

Za utjehu biće mu ček na 925.000 australijskih dolara, što je jednako 657.000 američkih dolara.

Bonus video: