Alkaras koji sije strah: Španac preletio Cicipasa i zakazao veliko polufinale sa Đokovićem

Zastrašujuća partija 20-godišnjeg Karlosa Alkarasa i prvo polufinale Rolan Garosa.

14927 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ima samo 20 godina, a već ga svi poštuju, rivali ga se plaše...

Večerašnje četvrtfinale Rolan Garosa pokazalo je zašto - Karlos Alkaras je novom zastrašujućom partijom bukvalno preletio preko Stefanosa Cicipasa (6:2, 6:1, 7:6), i najdominantijom partijom na ovogodišnjem turniru - naročito to važi za prva dva seta - izborio svoje prvo polufinale na jedinom grend slemu koji se igra na šljaci.

I izborio se za status ogromnog favorita za titulu - Betfair je spustio kvotu na samo 1,75, iako ga u polufinalu čeka veliki duel sa najvećim mogućim rivalom, 22-strukim grend slem šampionom Novakom Đokovićem.

Za trijumf Đokovića na Rolan Garosu, međutim, kvota iznosi 3,5 - i to nešto govori u kakvoj je formi Karlos Alkaras, nadolazeća "sila" svjetskog tenisa.

Ali kakav će to okršaj da bude, dva teniska velemajstora različitih generacija - adut Đokovića je iskustvo, šampionski gen, Alkarasa brzina, snaga, razorni udarci...

"Ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobijediš najbolje, a Đoković je jedan od najboljih na svijetu. Za mene će to biti veliki izazov i želim da odigram na visokom nivou", kazao je Alkaras nakon trijumfa nad Cicipasom.

Duel na stadionu "Filip Šatrije" bio je jednosmjerna ulica - Španac se pogravao sa Grkom, koji je kakvu-takvu rekaciju pokazao samo u finišu trećeg seta, kada je od 2:5 stigao do 5:5, spasivši tri meč-lopte.

Moguće i da je Alkarasu, šampionu US opena, zadrhtala ruka, bio je pred najvećim uspjehom na Rolan Garosu, ali bio je toliko bolji da su propuštene prilike značile da je samo odložio trijumf za 20-ak minuta - a stigao je u taj-brejku.

Đoković i Alkaras sastaju se u petak i trebalo bi da igraju u dnevnom terminu.

Drugi polufinalni par biće poznat sjutra nakon četvrtfinalnih mečeva Rude - Run i Zverev - Ečeverija,

Bonus video: