Sfjontek odbranila prvu poziciju, titulu na Rolan Garosu braniće u subotu

Prva favoritkinja Iga Sfjontek uspjela da nakon 129 minuta dobije Brazilku Beatris Hadad Maju - 6:2, 7:6, i plasirala se u finale Rolan Garosa

6195 pregleda 0 komentar(a)
Prva igračica je morala da zapne iz petnih žila da bi se opet plasirala u finale, Foto: REUTERS
Prva igračica je morala da zapne iz petnih žila da bi se opet plasirala u finale, Foto: REUTERS

Iga Sfjontek braniće titulu na Rolan Garosu, pošto je nakon 129 minuta igre uspjela da slomi otpor fantastično borbene Brazilke Beatris Hadad Maje 6:2, 7:6.

Nije se očekivao težak meč za prvu igračicu svijeta, pošto je razlika na terenima u Parizu provela čak 13,30 sati, osam više od sjajne Polajkine, a igrala je 14. igračica i juče.

No, Hadad Maja je pokazala veliki karakter, namučila je Sfjontek i samo prva tri gema u drugom setu su trajala 24 minuta.

Brazilka je čak došla do set lopte u taj-breku, ali je tada na servisu bila Sfjontek, a potom je i umor učinio svoje, pad koncentarcije na servisu Brazilke ali i poslovično dobar forhend Poljakinje je napokon proradio.

"Ona je veliki borac i ljevakinja je ...bila sam srećna u taj-breku. Na kraju sam i dobrim potezima riješila meč", kazala je Sfjontek.

Koliko je i njoj meč bio iscrpljujući pokazuje podatak da uopšte nije konstatovala zahtjev na terenu da na Poljskom jeziku pozdravi gledaoce. Uradila je to na Engleskom i prvi put u karijeri je doživjela zvižduke publike na "Šatrijeu".

Sfjontek je odbranila prvu poziciju na WTA listi eliminacijom Arine Sabaljenke, a titulu će u subotu braniti protiv Čehinje Karoline Muhove.

Muhova je u tri seta dobila Sabaljenku.

Bonus video: