Konačno Dimitrov: Bugarski teniser "oduvao" Alkarasa iz Majamija

To je bila njegova prva pobjeda protiv jednog od prvih pet igrača na ATP listi otkako je 2019. godine pobijedio Švajcarca Rodžera Federera na US openu

6505 pregleda 4 komentar(a)
Dimitrov, Foto: Shutterstock
Dimitrov, Foto: Shutterstock

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se noćas u polufinale mastersa u Majamiju, pošto je pobijedio drugog igrača svijeta Španca Karlosa Alkarasa poslije dva seta, 6:2, 6:4.

Dimitrov, 12. teniser svijeta, pobijedio je poslije sat i 34 minuta.

On je u drugom i osmom gemu prvog seta oduzeo servis Alkarasu i poveo u meču.

Brejkom u četvrtom gemu drugog seta Dimitrov je poveo 3:1, a Alkaras je uspio da vrati brejk za 3:4. Teniseri su poslije toga osvajali gemove na svoje servise sve do 10. kada je bugarski teniser napravio novi brejk i poslije prve meč lopte plasirao se u polufinale.

To je bila njegova prva pobjeda protiv jednog od prvih pet igrača na ATP listi otkako je 2019. godine pobijedio Švajcarca Rodžera Federera na US openu.

Dimitrov će u polufinalu igrati protiv njemačkog tenisera Aleksandra Zvereva.

U drugom polufinalu igraju Italijan Janik Siner i Rus Danil Medvedev. To je repriza prošlogodišnjeg finala, u kome je bolji bio Medvedev.

Američka teniserka Danijel Kolins plasirala se u finale turnira u Majamiju pošto je pobijedila Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu 6:3, 6:2.

Ona će u finalu igrati protiv Elene Ribakine iz Kazahstana, koja je pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6:4, 0:6, 7:6.

Ribakina je prošle godine u finalu izgubila od Čehinje Petre Kvitove.

Bonus video: