Sve je spremno za kraljevski okršaj nove generacije: Alkaras preskočio Cicipasa i zakazao okršaj sa Sinerom

Španski majstor u četvrtfinalu protiv grčkog tenisera slavio sa 6:3, 7:6, 6:4.

18149 pregleda 7 komentar(a)
Alkaras tokom meča sa Cicipasom, Foto: Reuters
Alkaras tokom meča sa Cicipasom, Foto: Reuters

Duel koji je već veliki derbi, ali i koji bi trebalo da obilježi narednu deceniju, zakazan je u Parizu.

Dva predvodnika nove generacije svjetskog tenisa Karlos Alkaras i Janik Siner "sudariće" se u polufinalu Rolan Garosa.

Španski teniser je sa 6:3, 7:6, 6:4 savladao je Stefanosa Cicipasa, šesti put u njihovih šest međusobnih duela, dok je nešto ranije Italijan u tri seta bio bolji od Grigora Dimitrova.

Nakon što je Novak Đoković danas objavio da se zbog povrede povlači iz Pariza, jasno je da će okršaj momaka koji su rođeni 2003. odnosno 2001, biti finale prije finala, spektakl koji se čekao.

"Mislim da će polufinale biti komplikovan izazov, u ovom trenutku Janik je najbolji teniser planete... Šta reći, uvijek smo igrali velike mečeve, a zahvaljujući njemu i ja igram na višem nivou... Znam da moram da budem još bolji za dva dana ako želim da ga pobijedim", poručio je Alkaras, nakon što je savladao Cicipasa.

Posljednji put Alkaras i Siner sreli su se u martu u polufinalu Indijan Velsa, kada je sa 1:6, 7:6, 6:2 slavio Španac, a posebno se pamti njihov okršaj iz četvrtfinala US opena 2022. kada je nakon pet setova takođe slavio Alkaras.

"Volim da gledam njegove mečeve i zaista se radujem našem novom okršaju", dodao je Alkaras.

U drugom polufinalu igraće Kasper Rud (prošao bez borbe zbog odustajanja Đokovića) i bolji iz sjutrašnjeg duela između Aleksandra Zvereva i Aleks de Minora.

Bonus video: