Slatka osveta ruske djevojčice, Sabaljenka zaustavljena u polufinalu Rolan Garosa

Mira Andrejeva je nakon dva i po sata igre eliminisala drugu favoritkinju, Bjeloruskinju Arinu Sabaljenko - 6:7, 6:4, 6:4.

15993 pregleda 8 komentar(a)
Ruska djevojčica potvrdila enorman talenat, Foto: REUTERS
Ruska djevojčica potvrdila enorman talenat, Foto: REUTERS

Rusko čudo od djeteta ili italijanska senzacija, naći će se u finalu Rolan Garosa iz donjeg dijela kostura - Mira Andrejeva je nakon dva i po sata igre eliminisala drugu favoritkinju, Bjeloruskinju Arinu Sabaljenko - 6:7, 6:4, 6:4.

U svom prvom grend slem polufinalu, 17-godišnja Ruskinja igraće protiv još jedne debitantkinje u završnicama najvećih turnira - Jasmine Paolini, koja je ranije eliminisala u tri seta Kazahstanku Jelenu Ribakinu.

Andrejeva je najavljivala revanš sjajnoj Bjeloruskinji, koja je lako elimnisala u četvrtfinalu mastersa u Madridu, ali je šljaka u glavnom gradu Španije neuporedivo brža.

I prošle godine, ali u osmini finala Madrida Bjeloruskinja je lako slavila protiv Andrejeve. Danas se vodila ravnopravna borba, sve do sredine drugog seta kada je Sabaljenka tražila medicinsku pomoć.

Ipak, činilo se da je uhvatila ritam sredinom trećeg, odlučujućeg seta, ali je Andrejeva bila prisebna i sprovodila je plan članice teniske Kuće slavnih, Končite Martines, koja je prije par mejseci preuzela ulogu trenera talentovane Ruskinje.

Bonus video: