Alkaras: Bilo je sumnji da li ću doći; Zverev: Karlos je fantastičan igrač

Karlos Alkaras savladao Aleksandera Zvereva 3:2 i osvojio Rolan Garos

18548 pregleda 3 komentar(a)
Zverev i Alkaras, Foto: Reuters
Zverev i Alkaras, Foto: Reuters

Nakon US Opena (2022) i Vimbldona (2023), Karlos Alkaras je u svom trećem finalu na grend slem turnirima stigao do treće titule - španski teniser je danas na Rolan Garosu savladao Aleksandera Zvereva 3:2 (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

Alkaras je vodio u setovima, potom je Zverev preokrenuo, ali je uslijedio veliki pad u igri njemačkog tenisera. Španac je četvrti i peti set ubjedljivo osvojio i na kraju stigao do prvog grend slem trofeja na šljaci.

"Prije svega, moram da čestitam Saši na fantastičnom početku godine. Nevjerovatan je nivo na kojem igraš i rada koji ulažeš svaki dan. Igrao si srcem. Preživio si mnogo teških trenutaka posljednjih godina. Ovo je zavšretak jednog puta. Nadam se da ćeš uskoro imati šansu da osvojiš neki grend slem", rekao je Alkaras nakon meča.

Potom se obratio svom timu.

"Moj tim je uložio nevjerovatan rad. Vratio sam se poslije povrede. Nisam se osjećao dobro. Bilo je mnogo sumnji da li ću doći. Zahvalan sam na tome što imam takav tim. Svi u mom timu daju maksimum da se razvijem kao igrač i osoba. Mi smo velika porodica", poručio je Alkaras.

Zverev ni u drugom finalu na grend slem turnirima nije došao do titule.

"Čestitam Karlosu. Tri grend slema na tri različite podloge - nevjerovatan rezultat. Mnogo si postigao tako mlad. Fantastičan si igrač. Zahvalio bih se i mom timu na ovom putovanju, poslije one povrede 2022. godine. Nadam se da ćemo jednog dana podići ovaj trofej. Hvala organizatorima, bilo je izazovno, hvala i publici, ove dvije sedmice su bile fantastične. Atmosfera je bila nevjerovatna, obožavam da igram ovdje. Vratiću se sljedeće godine", rekao je Zverev.

Bonus video: