Estonac prijetio Alkarasu, šampion maksimalnim trijumfom krenuo u odbranu titule, Siner spreman za Beretinija

Španac u drugom kolu Vimbldona, Italijan izgubio set od Hafmana i zakazao derbi u 2. kolu

10393 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mark Lajal, 269. teniser na svijetu, u prva dva seta je imao po brejk prednosti u duelu aktuelnim šampionom Vimbldona Karlosom Alkarasom.

Bili su to, međutim, samo prividni problemi za Španca koji je za manje od dva i po sata igre na Cetralnom terenu stigao do plasmana u drugo kolo nezvaničnog prvenstva svijeta.

Alkaras je slavio u tri seta - 7:6, 7:5, 6:2.

Estonac je dobio zaslužene ovacije, a Alkaras uradio ono što se od njega očekivalo, iako je u prva dva seta naišao na žestok otpor rivala.

Lajal je prvi brejk na meču napravio u petom gemu, odmah zatim je Karlitos uzvratio, a u taj-brejku pokazao zašto je šampion.

U drugom setu je 21-godišnji Lajal vodio 2:0, ali je odmah dozvolio trećem igraču svijeta da se vrati u igru prije nego je u 11. gemu brejkom napravio veliku prednost.

I nakon dva tako uzbudljiva seta, uslijedilo je rutinsko odrađivanje posla Alkarasa u trećem - poveo je odmah 2:0, potom i 4:1 i plasirao se u drugu rundu.

Janik Siner očekivano je krenuo pobjedom, neočekivano prepustivši jedan set Njemcu Janiku Hafmanu - 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

Siner se sada sprema za veliki itaklijanski derbi, protiv nekadašnjeg finaliste Vimbldona Matea Beretinija u drugom kolu.

Bonus video: