Đoković imao padova u igri, ali ipak došao do trećeg kruga Vimbldona

Novak Đoković nakon tri sata igre preskočio i drugu prepreku, anonimni Britanac uspio da osvoji set 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5),

8695 pregleda 45 reakcija 1 komentar(a)
Đokoviću trebalo tri sata da dobije nepozantog mladića, Foto: REUTERS
Đokoviću trebalo tri sata da dobije nepozantog mladića, Foto: REUTERS

Novak Đoković je u trećem krugu Vimbldona. Drugi favorit i nosilac u donjem dijelu kostura nije imao lak posao protiv domaćeg igrača Džejkoba Firnlija, uprkos podatku da je 22-godišnji Škot na najveći turnir došao sa specijalnom pozivnicom kao 277. igrač na ATP listi.

A djelovalo je da će Đoković opet dobiti lako, poveo je sa 2:0 (6:3, 6:4), a u petom gemu trećeg seta mladić iz Britanije je ispustio servis.

Ipak, vratio ga je odmah a onda u 12. gemu napravio novi brejk za set.

U četvrtom setu je takođe prijetio favorizovanom Đokoviću, koji je spasao dvije vezane brejk lopte u šestom gemu a onda je zaigrao na neuporedivo većem nivou za konačnih 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), za tri sata igre.

"Čestitam Džejkobu na sjajnoj igri. Nisam imao priliku da ga ranije gledam kako igra. Uvijek postoji elemenat iznenađenja, a nije imao sta da izgubi. Bilo je i vjetrovito, izazovni uslovi. Servirao je sjajno, natjerao me je da se borim. Možda sam mogao da dobijem u tri seta, ali je zaslužio čak da meč pođe u peti, s obzirom na to kako smo igrali. Drago mi je da nije", kazao je Đoković.

On nije imao problema sa koljenom, koje je operisao 5. juna.

"Ne, nisam osjećao problem ali se i nisam osjećao kao da sam u svojoj koži. Mislim da nisam imao taj šampiopnski mentalitet. Možda nisam imao dan, možda mi protivnik nije dozvoliio više. No, najbitnija je pobjeda i nadam se boljioj igri u nardnom kolu", zaključio je Đoković.

U četvrtom krugu rival Đokoviću biće Australiajnac Aleksej Popirin, koji je u pet setova dobio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

Bonus video: