Kraj za prvog tenisera svijeta: Medvedev eliminisao Sinera, Alkaras savladao Pola za novo polufinale

Poznat prvi polufinalni par na Vimbldonu. U reprizi prošlogodišnjeg polufinala igraće Karlos Alkaras i Danil Medvedev

15803 pregleda 2 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2024. 20:24h

Prvi teniser svijeta, Janik Siner završio je učešće na Vimbldonu - bolji od Italijana je bio Danil Medvedev, koji je slavio nakon pet setova (6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3) i plasirao se u polufinale.

Medvedev je danas prekinuo niz od pet poraza u duelima sa Sinerom.

U prvom setu nije bilo brejka, pa je pobjednik odlučen u taj-brejku u kojem je Siner iskoristio drugu set loptu i poveo 1:0.

Za razliku od prvog, u drugm setu je viđen jedan brejk i to u trećem gemu. Do njega je stigao Medvedev, koji je oduzeo servis rivalu, sačuvao prednost i izjednačio.

Medvedev je i u trećem setu imao brejk prednosti, potom je vodio 5:4 i servirao za vođstvo u setovima. Ipak, Siner je iskoristio brejk i izjednačio (5:5), a onda u 12. gemu propustio dvije set lopte. Potom je treći set otišao u taj-brejk u kojem je Medvedev, ipak, stigao do vođstva od 2:1.

Rus je četvrti set odigrao slabo, Siner je vezao pet gemova i lako izjednačio.

U petom setu se Medvedev vratio na pravi put, a presudan je bio četvrti gem u kojem je Rus realizovao treću brejk loptu. Poveo je 3:1, prednost sačuvao i plasirao se u polufinale, gdje će u reprizi prošlogodišnjeg polufinala igrati protiv Karlosa Alkarasa.

Aktuelni šampion Vimbldona danas je nakon izgubljenog prvog seta i preokreta savaldao Tomija Pola 3:1 - 5:7, 6:4, 6:2, 6:2.

Na startu prvog seta oba tenisera su napravila po brejk, a onda je u 12. gemu Pol iskoristio novu brejk, a prvu set loptu i poveo 1:0.

I početak drugog seta je pripao Amerikancu, koji je napravio još jedan brejk i poveo 2:0. Ali, tada se Alkaras probudio, zaigrao bolje, vratio brejk, potom još jednom oduzeo servis rivalu, preokrenuo i stigao do izjednačenja u setovima.

Do kraja meča je Španac kontrolisao situaciju na terenu - u trećem setu je napravio tri brejka, u četvrtom dva i plasirao se u novo polufinale.

Kada je riječ o ženskom dijelu turnira, plasman u polufinale je obezbijedila hrvatska teniserka Dona Vekić, koja je pobijedila Novozelanđanku Lulu San sa 5:7, 6:4, 6:1.

Vekić se plasirala u prvo polufinale Vimbldona.

Ona će u polufinalu igrati sa Italijankom Jasmin Paolini, koja je eliminisala Amerikanku Emu Navaro 6:2, 6:1.

Ona je do pobjede nad 17. igračicom na WTA listi stigla poslije 58 minuta.

Paolini je pet puta oduzela servis protivnici, dozvolivši jedan brejk sa druge strane.

Bonus video: