“Nole je legenda, ali i ja sam ambiciozan momak”

Neočekivani protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona - Lorenco Muzeti eliminisao Tejlora Frica, ide na noge odmornom rivalu, kome je De Minaur predao meč zbog povrede

5289 pregleda 4 komentar(a)
Uspjeh karijere Lorenca Muzetija, plasman u polufinale Vimbldona, Foto: Hannah McKay
Uspjeh karijere Lorenca Muzetija, plasman u polufinale Vimbldona, Foto: Hannah McKay

Neočekivani rival Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona. Italijan Lorenco Muzeti je 25. igrač na ATP listi, nije ove sezone bio u nekoj posebnoj formi, niti je trava omiljena podloga, ali nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu često piše ovakve priče.

Muzeti je juče u polufinalu, blago je reći, iznenadio Amerikanca Tejlora Frica, 12. na svijetu, i nakon meča punog preokreta - u pet setova 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1, zakazao polufinale sa sedmostrukim šampionom Vimbldona.

Tamo ga, u petak, čeka - odmorni Đoković, koji je neplanirano imao slobodan dan na Vimbldonu, jer mu je Australijanac Aleks de Minaur predao zbog povrede tri sata uoči početka duela.

Muzeti je autsajder protiv svjetskog broja 2, nikada nije otišao tako daleko niti na jednom grend slemu, a kamoli na Vimbldonu, ali je u prošlosti Đokoviću pravio probleme. Čak i nedavno, na Rolan Garosu, u meču koji je okončan u 3 ujutru, Đoković je u pet setova uspio da preokrene.

Slično je bilo i 2021, takođe na Rolan Garosu, Muzeti je vodio 2:0, a onda predao kada je srpski teniser bio na korak od preokreta i pobjede.

Šta može Italijan u petak?

- Novak vjerovatno poznaje bolje od mene i podlogu i stadion. Šalu na stranu, on je legenda svuda, a pogotovo ovdje na Vimbldonu. Učinio je nešto što je nezamislivo za sve. Poznajemo se jako dobro, igrali smo nekoliko puta i uvijek je bila velika borba, očekujem da tako bude i sada. Jedan od najvećih izazova na Turu, ali ambiciozan sam momak, probaću da dam sto posto i da vidimo šta će se desiti - kazao je Muzeti.

Karlos Alkaras i Danil Medvedev biće rivali u drugom polufinalu, koje se igra takođe u petak. Veliko finale na programu je u nedjelju.

Đoković je juče odmarao - pauza od tri dana, usred grend slema, možda dobro dođe za njegovo tek operisano koljeno, ali je i sam srpski teniser prije nekoliko dana izjavio da mu trebaju mečevi kako bi ušao u ritam. Slijedi završnica.

U ženskoj konkurenciji polufinala su danas, a parovi su Jelena Ribakina - Barbora Krejčikova i Dona Vekić - Žasmin Paolini.

Bonus video: