Emotivna Krejčikova: Dan kada sam pokucala na vrata Jani Novotnoj mi je promijenio život

„Prije nego što je umrla rekla mi je da mogu da osvojim grend slem. Ostvarila sam to u Parizu 2021. godine, to je bio nevjerovatan trenutak. Nisam ni sanjala da ću osvojiti isti trofej kao Jana”, rekla je Čehinja

14867 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Češka teniserka Barbora Krejčikova rekla je da joj je današnje osvajanje titule na Vimbldonu najveće dostignuće u karijeri, nakon što je u finalu u tri seta bila bolja od Jasmin Paolini.

"Ovo je nevjerovatno, definitivno mi je ovo najbolji dan u životu. Niko ne vjeruje da sam stigla do finala i da sam osvojila Vimbldon. Ja i dalje ne vjerujem", rekla je Krejčikova.

Slavila je 6:2, 2:6, 6:4.

"Prije dvije nedjelje sam imala veoma težak meč, nisam bila u dobroj formi prije toga jer sam bila povrijeđena i bolesna. Sada sam šampionka Vimbldona i nemam pojma kako se to dogodilo", dodala je Čehinja.

Krejčikova će od ponedjeljka sa 32. mjesta stići do 10. na WTA listi, a u govoru nakon finala se osvrnula i na obećanje koje je dala mentorki Jani Novotnoj, koja je umrla 2017. godine.

Novotna je Vimbldon osvojila 1998.

"Taj dan, kada sam joj pokucala na vrata, promijenio mi je život. Tada sam završila juniorsku konkurenciju, nisam znala šta da radim - da li da nastavim da se bavim profesionalno tenisom ili da se posvetim obrazovanju. Ona mi je rekla da imam potencijal i da bi definitivno trebalo da idem u profesionalce", rekla je Krejčikova.

"Prije nego što je umrla rekla mi je da mogu da osvojim grend slem. Ostvarila sam to u Parizu 2021. godine, to je bio nevjerovatan trenutak. Nisam ni sanjala da ću osvojiti isti trofej kao Jana".

Bonus video: