Alkaras nakon odbrane Vimbldona: Sebe još ne vidim kao velikog šampiona, ali nastavljam svoj put

"Ovo je san... Kada sam imao 12-13 godina dao sam neku vrstu intervjua kada sam rekao da želim da osvojim Vimbldon, a eto - ponovio sam to"

20039 pregleda 198 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osvajanje Vimbldona je specijalno, a odbrana trona samo za elitu - tim riječima je najveći tenisski turnir na svijetu na svojim društvenim mrežama opisao novi trijumf fenomenalnog Karlosa Alkarasa.

Španski maestro je ubjedljivom igrom sa 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) savladao Novaka Đokovića u finalu Vimbldona i na najljepši način odbranio krunu londonskog grend slema.

"Ovo je san... Kada sam imao 12-13 godina dao sam neku vrstu intervjua kada sam rekao da želim da osvojim Vimbldon, a eto - ponovio sam to. Divan je osjećaj, želim da nastavim sve ovo. Ovo je najljepši turnir, najljepši teren i najljepši trofej", rekao je Alkaras nakon meča.

Nakon ekpresna dva seta, 21-godišnji Španac je kod 5:4 u trećem imao i tri meč lopte, ali tada nije uspio da "slomi" velikog šampiona sa druge strane mreže.

"Bilo je 40:0, ali znao sam i tada da sam još daleko od trijumfa, jer je sa druge strane Đoković, koji uvijek juri svoje šanse. Nakon toga set je otišao u taj-brejk, a tada sam rekao sebi da moram da igram najbolji tenis - srećan sam što sam na kraju uspio da pronađem rješenje", dodao je Alkaras.

On je takom, iako veoma mlad, postao tek šesti teniser u istoriji koji je u istoj godini osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

"Drago mi je da sam u tom društvu, to je uspio i Novak... To rade veliki šampioni, a sebe još ne smatram takvim, ali mi je mnogo drago što sam ovo uspio. Nadam se da ću nastaviti dalje - slijedim svoj put", skroman je četvorostruki grend slem prvak.

Jedan Španac je danas pokorio Englesku, mogu li to i fudbaleri te zemlje večeras u velikom finalu Evropskog prvenstva (21h).

"Svoj posao sam obavio - sada da vidimo fudbalere", poručio je Alkaras.

Đoković koji je nakon Rolan Garosa operisao koljeno stigao je do novog finala, ali protiv Alkarasa danas jednostavno nije imao šansi.

"Nije to bio rezultat koji sam želio - nivo tenisa koji sam igrao nije bio dobar i Karlos je stvarno igrao veoma dobro, kompletan je igrač, sve je pokazao. Pokušao sam sve, spriječio tri meč lopte i nije bilo suđeno. Potpuno zaslužena pobjeda i velike čestitke", istakao je Đoković.

Još jednom je ponovio koliko je Vimbldon specijalan za njega.

"Svaki put kada izađem na teren osjećam se kao da je prvi put - dijete sam koje živi snove još jednom".

Bonus video: