Nadal: Novak je želio da nametne tempo u kojem nije imao šansi protiv Alkarasa

„Ako želite da brzinom pobijedite Alkarasa - to je danas praktično nemoguće”, napisao je trener

9371 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, u kolumni za španski „Pais” je analizirao finale Vimbldona između Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića.

Španac je odbranio titulu, slavio je dominantno u tri seta, a Nadal smatra da mu je u tome bitno pomogao upravo Đoković.

„Nije bilo lako Novaku i njegovom timu da donesu odluku kako da pristupe meču - sa uobičajenim oružjem i svojim stilom ili pokušati da se neutrališe protivnik tražeći druga rješenja i udaljavajući se od karakteristične igre”, napisao je Nadal i dodao:

„Uvijek sam se opredjeljivao za prvo rješenje. Uvijek je teže igrati, a posebno u finalu, radeći ono na šta nisi navikao. Đoković se odlučio za drugo rješenje. Znajući da mu ni noge ni preciznost udaraca nisu kao prošlih godina, kao ni da mu dug i fizički zahtjevan meč ne ide u prilog, pokušao je sa taktikom koja se na kraju pokazala kao samoubilačka”, jasan je Nadal.

Zaključio je:

„Novak je želio da nametne visok tempo, da igra agresivno, skrati razmjene sa osnovne linije i u najmanjoj prilici završava poene na mreži. Po mom mišljenju, jedina šansa koju je Novak imao bila je da pokuša da uspori igru. Nadajući se da je bio potpuno u pravu i nadajući se da Karlos neće imati svoj najbolji dan. Ako želite da brzinom pobijedite Alkarasa - to je danas praktično nemoguće. Možda samo Janik Siner može da mu parira”, naglasio je Nadal.

Bonus video: