Nova afera "drma" ATP: Zašto pravila nisu pravila za sve!?

Američki 20-godišnji teniser Aleks Mikelsen nije diskvalifikovan za reakciju sličnu eliminaciji Novaka Đokovića s US opena 2020. godine, igrači i treneri negoduju

9372 pregleda 0 komentar(a)
Amerikanac izbjegao primjeni ATP pravila, Foto: REUTERS
Amerikanac izbjegao primjeni ATP pravila, Foto: REUTERS

Novak Đoković je diskvalifkovan sa US opena jer je udario lopticu koja je pogodila gospođu -linijskog sudiju.

Identična situacijadesila se u finalu ATP turnira u Americi, Vinston- Salem, u kojem je domaći igrač Aleks Mikelsen nakon drugog izgubljeniog servisa bijesno udario lopticu a ona pogodila navijačicu. On je izgubio od Lorenca Sonega, ali je izbjegao diskvalifikaciju od glavnog sudije, Oreli Tort.

"Nisam za diskvalifiakciju igrača tokom meča, ali zašto pravila nisu ista za sve", zapitao se Boris Beker, osvajač šest grend slem finala i nekadašnji Đokovićev trener.

Naravno, najglasniji u aferi Janik Siner - Kanađanin Denis Šapovalov i Australijanac Nik Kirjos nisu propustili priliku da kritikuju novu nepravdu.

"Sviđa mi se kako ljudi govore da su pravila - pravila, a onda se sve odjednom promijeni”, napisao je Šapovalov a onda je bivši broj 10 objavio još jedan tvit.

"Različita pravila za različite igrače", dodajući: "Možda ću uskoro morati izbrisati ovaj tvit".

Kirjos je bio oduševljen njegovim objavama: "Sve mi se više sviđa Šapo"!.

No, i brojni su drugi teniseri kritikovali odluke, poput Amerikanca Džona Milmana:

"Niko ne želi vidjeti igrače udaljene s mečeva, ali ne vidim veliku razliku između ovog incidenta i Novakove diskvalifikacije s US Opena 2020.", napisao je Milman na Twitteru.

Bonus video: