Kraj na mjestu najvećeg uspjeha: Dominik Tim odigrao posljednji grend slem meč

"U toj čudnoj 2020, u čudnim i drugačijim okolnostima, stigao sam do uspjeha - nažalost bez vas ijednog od vas navijača ovdje. Bio je to nevjerojatan trenutak, ali s druge strane pomalo tužan, pa sam super srećan što sam dobio priliku da igram svoj posljednji US open meč na ovom terenu"

11683 pregleda 0 komentar(a)
Tim nakon posljednjeg meča na US openu, Foto: Reuters
Tim nakon posljednjeg meča na US openu, Foto: Reuters

Prije četiri godine u Njujorku je prvi (i jedini) put u karijeri krunisan na nekom od grend slem turnira, ovog avgusta na istom mjestu oprostio se od četiri najveća turnira.

Dominik Tim, šampion US opena iz 2020, poražen je na startu ovogodišnjeg grend slema u Sjedinjenim Američkim Državama i tako je u svojoj 31. godini praktično stavio tačnu na uspješnu karijeru.

Bolji od njega bio je Ben Šelton - 6:4, 6:2, 6:2.

Austrijanac je još ranije najavio da će mu nastup na ovom US openu biti posljednji grend slem, pa se očekuje da će do zvaničkog odlaska u "penziju" igrati određene manje i egzibicione turnire.

"Prošlo je 10 godina otkako sam prvi put igrao ovdje i ovo sada je zapravo veoma važan trenutak za mene, jer sam na ovom terenu postigao najveći uspjeh", poručio je Tim.

Prisjetio se te 2020 - "korona" godine...

"U toj čudnoj 2020, u čudnim i drugačijim okolnostima, stigao sam do uspjeha - nažalost bez vas ijednog od vas navijača ovdje. Bio je to nevjerojatan trenutak, ali s druge strane pomalo tužan, pa sam super srećan što sam dobio priliku da igram svoj posljednji US open meč na ovom terenu", dodao je Tim.

Legenda Austrije iza sebe ima ukupno 37 gren slem turnira, igrao je osam četvrtfinala, šest polufinala i četiri finala.

Osim trijumfa na US openu, tri puta je izgubio mečeve za titulu - na Rolan Garosu 2018. i 2019. godine, kao i na Australijan openu 2020. godine.

Bonus video: