Medvedev lako do osmine finala, Iga Sfjontek traži drugu titulu u Njujorku

Rus Danil Medvedev u osmini je finala US opena, pošto je pobijedio rano jutros Italijana Flavija Kobolija u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3

6608 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rus Danil Medvedev u osmini je finala US opena, pošto je pobijedio rano jutros Italijana Flavija Kobolija u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3 .

Nakon eliminacija Karlosa Alkarasa u drugom i Novaka Đokovića u trećem kolu US opena, Medvedev je sada jedan od favorita turnira zajedno sa Italijanom Janikom Sinerom, prvim teniserom na ATP listi.

Medvedev je peti teniser svijeta, pobjednik US opena 2021. godine, a svakao će na kraju takmičenja u Njujorku se rpobiti na treće mejsto. U slučaju d aosvoji turnir a da Aleksandar Zverev ne stigne do četvrtfinala Rus bi bio na drugoj poziciiji na ATP listi.

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Svjontek pobijedila je rano jutros Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:4, 6:2 i plasirala se u osminu finala otvorenog prventsva SAD.

Svojntek je salvila u Njujorku godine, će ankon trijumfa nad 27. teniserkom svijeta, Pavjučenkovom i u osmini finaal igrati protiv Ruskinje, Ljudmile Samsonove.

Bonus video: