Njujork sanja prvu grend slem titulu lokalne heroine, druga šansa za Sabaljenku

Džesika Pegula će se prvi put boriti za grend slem krunu, dok će bjeloruska teniserka imati priliku da "izbirše" poraz iz prošlogodišnjeg finala

8945 pregleda 2 komentar(a)
Sabaljenka, Foto: Reuters
Sabaljenka, Foto: Reuters

Prvo finale grend slema za djevojku iz Njujorka, a drugo zaredom za bjelorusku legendu - US open će ove godine dobiti novu kraljicu.

Američka senzacija Džeskika Pegula i dvostruka šampionka Australijan opena Arina Sabaljenka igraće u velikom finalu grend slema u Njujorku.

Teniserka iz Minska u prvom meču večeri bila bolja od domaće takmičarke Eme Navaro (6:2, 7:6), dok je domaća nada savladala Karolinu Muhovu (1:6, 6:4, 6:2).

Pegula je do ovog US opena izgubila svih pet četvrtfinala na grend slem turnirima, da bi u četvrtak najprije eliminisala prvu teniserku svijeta Igu Sfjontek, a sve je uljepšala trijumfom nad Muhovom i prvim plasmanom u finale.

"Karolina je na startu igrala nevjerovatno, a ja sam izgledala kao početnica", rekla je Pegula. "Htjela sam da plačem, jer je bilo neugodno, uništavala me je - iskreno ne znam kako sam sve preokrenula".

Za razliku od nje, Sabaljenka ima dvije grend slem titule, ali nijednu van Australije. Sada je postala prva igračica od 2019. i velike Serene Viliajams koja je stigla do dva vezana finala u Njujorku.

Prošle godine poražena je od domaće takmičarke Koko Gof.

Kada su u pitanju međusobni dueli do sada je mnogo bolja bila Sabaljenka, koja je dobila pet od prethodnih sedam mečeva, uključujući i posljednji u Sinsinatiju prošlog mjeseca.

Bonus video: