Alkaras savladao Sinera i osvojio titulu u Pekingu

Španac slavio 2:1 (6:7, 6:4, 7:6)

3562 pregleda 4 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Španski teniser, Karlos Alkaras osvojio je danas turnir u Pekingu, nakon što je u finalu, poslije tri seta, savaladao Janika Sinera - 6:7, 6:4, 7:6.

Alkaras je stigao do četvrte titule ove sezone, budući da je pehar dizao na Indijan Velsu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

Treći teniser svijeta je dobro otvorio meč, napravio brejk, poveo 3:1 i prednost održavao sve do devetog gema, kada je Siner vratio brejk, smanjio na 5:4, a onda i izjednačio - 5:5.

Otišao je potom prvi set u taj-brejk, u kojem je Alkaras ponovo bio u prednosti. Španac je vodio 6:4 u taj-brejku, imao dvije set lopte, ali ih nije iskoristio. Siner je vezao četiri poena i osvojio prvi set.

Alkaras se vratio u drugom setu. Prvo je u osmom gemu spasao dvije brejk lopte, a onda u devetom gemu oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima.

Alkaras je i u trećem setu prvi stigao do brejka i prednosti od 3:1. U narednom gemu je imao nove brejk, šanse, ali se Siner izvukao i smanjio na 3:2.

Ipak, u osmom gemu je Italijan uspio da oduzme servis rivalu i izjednači (4:4), pa je i treći set otišao u taj-brejk u kojem je Siner poveo 3:0, ali je Alkaras vezao četiri poena, poveo 4:3 i prednost sačuvao do kraja.

Bonus video: