Siner, Alkaras i Medvedev nisu dozvolili da se ponovi 2023 - tri majstora sigurno do četvrtfinala Šangaja

Do kraja dana trebalo bi da se kompletiraju i ostala četvrtfinala, a sastaće se Tomi Pol - Tomaš Mahač, Jakub Menšik - Grigor Dimitrov, Tejlor Fric - Holger Rune, Roman Safiuljin - Novak Đoković i David Gofan - Akeksandar Zverev

4633 pregleda 0 komentar(a)
Osvetio se Šeltonu i zakazao duel sa Medvedevim: Janik Siner, Foto: Reuters
Osvetio se Šeltonu i zakazao duel sa Medvedevim: Janik Siner, Foto: Reuters

Hubert Hurkač je prije samo 12 mjeseci neočekivano osvojio Šangaj, nakon što su se od najvećeg kineskog grada još prije četvrtfinala oprostili favoriti Karlos Alkaras, Danil Medvedev, pa i tada Janik Siner...

Ove godine iznenađenja nije bilo na "Ćižong tenis centru", pa su jutros po našem vremenu jedan za drugim pomenuta trojica tenisera izborili plasman među osam najboljih.

Najprije se Siner "osvetio" Benu Šeltonu za prošlogodišnju eliminicaju u četvrtoj rundi - italijanksi majstor i šampion Australijan i US opena slavio je sa 6:4, 7:4.

U dva seta su slavili i Medvedev i Alkaras - ruski teniser u jednom od derbija bio je bolji od Stefanosa Cicipasa (7:6, 6:3), dok je aktuelni prvak Rolan Garosa i Vimbldona savladao Gaela Monfilsa (6:4, 7:5).

Siner i Medvedev biće rivali u borbi za polufinale.

Do kraja dana trebalo bi da se kompletiraju i ostala četvrtfinala, a sastaće se Tomi Pol - Tomaš Mahač, Jakub Menšik - Grigor Dimitrov, Tejlor Fric - Holger Rune, Roman Safiuljin - Novak Đoković i David Gofan - Akeksandar Zverev.

Od igrača koji su ove godine ostali u igri Masters u Šangaju su samo osvajali Medveded i Đoković - momak iz Moskve 2019, a srpski teniser čak četiri puta, posljednji 2018.

Turnir u Šangaju vratio se prije 12 mjeseci nakon što tri godine nije održavan zbog pandemije virusa kovid-19.

Bonus video: