Vukosavljević nakon titule u Doboju, cilja još dva turnira

Pavle Vukosavljević osvojio ITF titulu u Doboju, nakon što je u pet mečeva upisao isto toliko pobjeda

1799 pregleda 22 reakcija 0 komentar(a)
Ispred Vukosavljevića su još dva turnira u sezoni, Foto: Privatni album
Ispred Vukosavljevića su još dva turnira u sezoni, Foto: Privatni album

Početkom septembra je na teniskom turniru u Doboju 14-godišnji Nikšićanin, Pavle Vukosavljević osvojio titulu nakon što je u pet mečeva upisao isto toliko pobjeda. Pavle je u finalu savladao Mihaila Topića iz Srbije (7:6, 6:2) i potvrdio potencijal u sportu kojim je počeo da se bavi kao petogodišnjak.

Pavle Vukosavljević trenira u TK Glava Zete.

- Počeo sam da treniram tenis sa pet godina. Moj brat je trenirao, pa sam uz njega zavolio ovaj sport. Treniram u TK Glava Zete - zadovoljan sam, uslovi za trening su dobri. Osim mene, u tom klubu trenira još troje djece. Trener je Ivan Nikolić, sa njim treniram četiri godine i dobro sarađujemo - objašnjava Pavle.

Iako mu je 14 godina, Vukosavljević učestvuje i na turnirima sa starijim igračima.

- Nedavno sam učestvovao na turniru u Ulcinju za igrače do 18 godina. Igrao sam tokom godine u Novom Sadu, Tirani, na “Samer kupu” sa reprezentacijom, u Doboju, Skadru, Evropskom juniorskom prvenstvu i na turnirima u Nikšiću, Podgorici i Ulcinju. Do kraja godine ću igrati na još dva turnira u Podgorici - priča Nikšićanin.

Uporedo sa tenisom, Pavle ne zapostavlja školu, a kaže i da nastavnici imaju razumijevanja.

- Kroz osnovnu školu su nastavnici imali razumijevanja, a i sada na početku srednje škole. Želja mi je da nastavim da se bavim tenisom. Ako ne bude išlo, onda imam varijantu da idem na koledž.

Divi se po mnogima najboljem teniseru svih vremena - Novaku Đokoviću.

- Idol mi je Novak Đoković. A od mlađih tenisera mi se dopada Janik Siner, njegov stil igre - zaključio je Pavle Vukosavljević.

Bonus video: