Prva teniserka svijeta ima novog trenera: Iga se raduje saradnji sa Vimom Fisetom

Fiset je jedan od najiskusnijih i najuspješnijih trenera na WTA turu, a tokom karijere radio je sa grend slem šampionkama Kim Klajsters, Andželik Kerber i Naomi Osakom, a trenirao je i Simonu Halep i Viktoriju Azarenku

2155 pregleda 0 komentar(a)
Sfjontek, Foto: Shutterstock
Sfjontek, Foto: Shutterstock

Prva teniserka svijeta Poljakinja Iga Sfjontek saopštila je da je počela saradnju sa trenerom Vimom Fisetom.

"Veoma sam uzbuđena i radujem se saradnji sa Vimom. Pripremam se za WTA finale, ali ja uvijek gledam dugoročno, ne kratkoročno. U više navrata sam rekla da je moja karijera maraton, a ne sprint i uz takav pristup radim i donosim odluke", rekla je Sfjontek u objavi na Instagramu.

Ona je početkom mjeseca prekinula saradnju sa Tomažom Viktorovskim, sa kojim je radila prethodne tri sezone i osvojila četiri od pet grend slem titula.

Fiset je jedan od najiskusnijih i najuspješnijih trenera na WTA turu, a tokom karijere radio je sa grend slem šampionkama Kim Klajsters, Andželik Kerber i Naomi Osakom, sa kojom je prekinuo saradnju u septembru. Pomogao im je da osvoje šest grend slem trofeja.

Takođe, 44-godišnji Belgijanac trenirao je i Simonu Halep i Viktoriju Azarenku.

"Čini se da ima sjajan stav, viziju i ogromno iskustvo na vrhunskom nivou tenisa. Ključno je da pokušamo da se bolje upoznamo, na dobrom smo početku i jedva čekam da počnem da se takmičim", navela je Sfjontek.

Bonus video: