To je to: Đoković - Nadal 32:29

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa završeno je u Rijadu - Novak Đoković je u 61. i zadnjem meču protiv Rafaela Nadala slavio 32. pobjedu. Španac je ostao na 29 trijumfa

12466 pregleda 362 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa završeno je u Rijadu - Novak Đoković je u 61. i zadnjem meču protiv Rafaela Nadala slavio 32. pobjedu. Španac je ostao na 29 trijumfa.

U meču za bronzu "Kupa šest kraljeva" srpski teniser je nakon 90 minuta igre slavio u dva seta - 6:2, 7:6 (5).

Đoković nije imao respekta prema velikom rivalu, koji će na kraju sezone u finalu Dejvis kupa u Malagi završiti nevjerovatnu karijeru. Nadal je naglasio da će nakon mjesec pripreme sam odlučiti da li može da pomogne Španiji u singlu, i da sigurno nespreman neće izaći u reprezentativnom dresu.

Đoković je istakao da se od velikog rivala jednostavno ne želi da se oprosti jednim uljudnim postom na društvenim mrežama, već će biti u Malagi da bodri Nadala sa tribina.

Srbija se nije palsirala u finale Dejvis kupa u ovoj sezoni.

U finalu egzibicionog "Kupa šest kraljeva" igraće prvi i drugi reket svijeta, Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaras.

Siner je u polufinalu u tri seta dobio Đokovića, španski derbi sa Nadalom, u dva je seta pripao mlađem Alkarasu.

Nagradni fond egzibicionog turnira u Rijada iznosi nevjerovatnih 13,5 miliona dolara, što je iznos koji je za čak četiri miliona iznad bilo kojeg od mastresa.

Bonus video: