Konors: Može li tenis izdržati ako WADA diskvalifikuje Sinera!?

Postupak protiv prvog reketa svijeta još nije završen, WADA je pokrenula proces kojim bi Janik Siner mogao pauzirati godinu

3416 pregleda 6 komentar(a)
Nisu upitne titule, ali jeste odgovornost za postupke članova svog tima, Foto: Reuters
Nisu upitne titule, ali jeste odgovornost za postupke članova svog tima, Foto: Reuters

Američka i svjetska ikona tenisa, vlasnik najvećeg broja ATP titula, Džimi Konors, osvrnuo se na glasine da bi WADA mogla zbog dopinga diskavlifikovati najboljeg tenisera današnjice, Janika Sinera, na godinu.

"Tenis je za Sinera način bijega. Nakon što je na terenu, ne ostaje mu vremena da razmišlja - samo o igri i protivniku. On zna što treba učiniti da bi pobijedio. Ali kako "preživjeti" preostalih 20 sati u danu? Nisam mu dovoljno blizak da razumijem kako to utiče na njega. I iskreno, nije moj stil da budem dio toga. Znam samo da tenis možda neće moći izdržati diskvalifikaciju igrača tako visoke klase. WADA je već pokazala u prošlosti da se ne boji ukloniti niže rangirane tenisere s turneje. Ali ne znam hoće li tenis preživjeti situaciju s vrhunskim igračem", naglasio je Konors.

Sineru su ustanovljeni tragovi dopinga, izbjegao je diskvalifiakciju jer su članovi njegovog tima u momentu shvatili da su pogriješili koristeći nedozvoljenu kremu za masiranje, koja sadrži anabolički steroid - klostebol...

Da li će apelacija WADA, koja podrazumiejva diskvalifkaciju na godinu, biti uvažena je pitanje. Ono što je sigurno, rezultati Sinera osim polufinala Mastersa u Indijenvelsu, ostaće validni.

Bonus video: