Halep nakon povratka još čeka prvu pobjedu: Moram da budem strpljiva

Nekadašnja prva teniserka svijeta izgubila u prvom kolu turnira u Hong Kongu od 45. teniserke sveta Kineskinje Jue Juan 3:6, 3:6

3513 pregleda 0 komentar(a)
Halep, Foto: Shutterstock
Halep, Foto: Shutterstock

Rumunska teniserka Simona Halep rekla je da mora da bude strpljiva, nakon još jedne eliminacije sa WTA turnira otkako se vratila takmičenjima poslije suspenzije zbog dopinga.

Halep je danas izgubila u prvom kolu turnira u Hong Kongu od 45. teniserke sveta Kineskinje Jue Juan 3:6, 3:6, a to je bio njen drugi WTA meč otkako joj je ponovo dozvoljeno da se takmiči.

Nekadašnja prva teniserka svijeta vratila se takmičejima u martu u Majamiju, nakon što joj je četvorogodišnja suspenzija umanjena na devet mjeseci.

"Moj nivo igre uopšte nije bio loš, ali protivnica je igrala zaista dobro i imala je samopouzdanje", rekla je 33-godišnja Halep, prenio je BBC.

Ona je krajem septembra igrala i dva meča na drugorazrednom čelendžeru.

"Nisam zadovoljna načinom igre, ali bilo je mnogo bolje nego u prethodnom meču", rekla je 883. teniserka svijeta.

Govoreći o planovima, Halep je rekla da sve zavisi od organizatora turnira i specijalnih pozivnica.

"Ali želim još napornije da radim, pošto mi je potrebno snažno tijelo da se bih igrala na ovom nivou. Ići ću polako. Moram da budem strpljiva i da pokušam da budem bolja iz dana u dan", navela je ona.

Halep je uvijek tvrdila da nije uzimala zabranjene supstance, u dva odvojena slučaja kršenja antidoping pravila.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) umanjio je suspenziju pošto je utvrdio da su njeni doping rezultati bili pozitivni jer je u organizam nenamjerno unijela kontaminirani suplement.

CAS je naveo da postoji određeni stepen krivice ili nemar teniserke, ali da nije napravila značajniju grešku.

Halep je na US openu 2022. godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je prošlog maja optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Četvorogodišnja suspenzija istekla bi u oktobru 2026. godine.

Bonus video: