Od Jadrana se očekuje najviše

Regionalno takmičenje ove sezone čini 15 ekipa (Opatija otkazala desetak dana pred start) koje su raspoređene u dvije grupe
0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.10.2014. 07:33h

Novoformirana Regionalna liga, u kojoj će prvi put igrati i klubovi iz Srbije, startuje danas, a gledajući protivnike crnogorski timovi mogu da očekuju bodove na otvaranju - Jadran dočekuje Medvešćak, Primorac Vojvodinu, a Budva ide u goste POŠK-u.

Regionalno takmičenje ove sezone čini 15 ekipa, koje su raspoređene u dvije grupe.

U grupi B su Jadran, Primorac, Jug, Crvena zvezda, Vojvodina, Mornar i Medvešćak.

A u drugoj, pored Budve, nalaze se Partizan, Radnički, Primorje, splitski Jadran, Mladost, POŠK i Branik.

Po četiri najbolje ekipe iz obje grupe kasnije će formirati mini ligu za titulu, a preostalih osam će razigravati za plasman.

Na prvi pogled, Jadran ima veliku šansu da se domogne mini lige za titulu, dok su Primorac i Budva realno u ovom trenutku daleko od sličnih ambicija.

"Iza nas je težak period, odigrali smo za kratko vrijeme nekoliko utakmica u Evropi. Sada moramo da se okrenemo regionalnom takmičenju i da ozbiljno shvatimo Medvešćak, iako smo sigurno kvalitetniji tim. Jedva čekamo da počne liga, kako bi dokazali da smo još zreliji tim nego prošle sezone", rekao je bek Jadrana Radovan Latinović.

Budva i Primorac u sezonu ulaze s novim trenerima - na klupi Kotorana je Miodrag Mirović, a Budvane je preuzeo Nebojša Milić.

Bivši kapiten Primorca i trener mlađih kategorija u klubu iz crnogorske metropole turizma je najavio veliku borbu.

"Ovo će nam biti prva utakmica u sezoni, a poznato je da imamo potpuno drugačiji tim nego prošle. Duel s POŠK-om nam je jako bitan, jer u ovakvim utakmicama, kao i protiv Branika i Jadrana iz Splita, treba da tražimo bodove. Ali, nećemo se predati ni protiv jačih protivnika. O POŠK-u, istina, imamo malo informacija i ovaj meč je mala nepoznanica za nas, ali sigurno da želje za pobjedom neće faliti", kazao je Milić i dodao da u sastavu večeras neće biti Bogdana Đurđića, Milorada Radunovića i Petra Ćetkovića.

A Primorac? Čini se da je Vojvodina idealan rival za start sezone.

"Novosađani su iskusniji od nas, ali imamo veliku želju da se dokažemo na otvaranju. Treba da pokažemo da nas ne treba lako otpisivati i davati nam ulogu autsajdera. Mlad smo tim, poslije mene najstariji igrač ima 19 godina... Dosta kasno smo počeli pripreme, to bi mogao da bude problem u početku, tako da kako vrijeme bude odmicalo treba očekivati od nas bolje partije", istakao je golman Kotorana Uglješa Brguljan.

Raspored

Grupa A

Mladost - Branik (18.00)

POŠK - Budva (18.45)

Primorje - Jadran Split (19.00)

Nedjelja

Partizan - Radnički (17.15)

Grupa B

Jadran Herceg Novi - Medvešćak (19.00)

Mornar - Jug (17.15)

Primorac - Vojvodina (20.00)

Slobodna je Crvena zvezda

Bonus video: