Crna Gora izgubila od Mađarske u polufinalu

Sjutrašnji rival "ajkulama" u borbi za bronzanu medalju biće Australija, koja je glatko poražena od Srbije
70 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Danilo Papić
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 20.06.2014. 15:04h

Crna Gora će, kao i prošle godine u Čeljabinsku, igrati za treće mjesto na finalnom turniru Svjetske lige koji se održava u Dubaiju.

"Ajkule" su u prvom polufinalnom meču poraženi od Mađarske (10:8), pa ih sjutra od 15.10 časova čeka okršaj za bronzu sa Australijom, koja je očekivano izgubila od Srbije (12:5).

Mađari su jednostavno bili sigurniji protivnik, kad god je izgledalo da Crna Gora može da stigne ili prestigne prednost rvala, sastav Tibora Benedeka je znao da reaguje, pa je do najveće prednosti stigao sredinom posljednje četvrtine kada je Deneš Varga iz peterca donio tri gola viška (10:7).

To je definitivno bio presudan momenat u meču, jer je mlađi od braće Varga savladao Zdravka Radića samo 20 sekundi pošto je golman Viktor Nađ zaustavio šut Mlađana Janovića sa pet metara i spriječio da crnogorski vaterpolisti priđu na minus jedan. Janović je prije toga dva puta bio precizan iz peterca.

Crna Gora je, inače, povela golom Uroša Čučkovića u prvom napadu na utakmici, a onda su Mađari serijom 3:0 (dva puta Norbert Madaraš i jednom Marton Tot nakon kontranapada) prvi put došli do osjetne prednosti.

"Ajkule" su nakon toga poravnale na 3:3, prije nego je je protivnik preko Danijela Anđala i Balaša Erdelja u napadima s igračem više zatvorio poluvrijeme s dva gola i vođstvom od 5:3...

Naš nacionalni tim je u trećoj dionici imao 5:5 (pogoci Vjekoslava Paskovića i Janovića iz peterca), a potom je konstantno bio u zaostatku, pa je pogodak Filipa Klikovca za 10:8 došao kasno.

Za peto mjesto sjutra će igrati SAD i Kanada.

"Jenkiji" su slavili sa 15:5 protiv Kineza, dok su Kanađani, iako su gubili sa 7:3 u finišu od Brazila, stigli do izjednačenja, i pobijedili nakon peteraca sa 14:13.

Crna Gora - Mađarska 8:10 (2:3, 1:2, 4:4, 1:1)

Dubai - Bazen "Hamdan". Gledalaca: 150. Sudije: Gomes (Italija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 9 (3), Mađarska 9 (6). Peterci: Crna Gora 3 (2), Mađarska 1 (1).

Crna Gora: Radić (šest odbrana), Dr. Brguljan 1, Pasković 1, Petrović 1, Da. Brguljan 1, Drašković, M. Janović 2, Čučković 1, Sarić, Murišić, Klikovac 1, Jokić, Šćepanović.

Mađarska: Nađ (12 odbrana), Gor-Nađ, Madaraš 2, Erdelj 3, Vamoš, Hošnjanski 1, Anđal 1, Sivoš, Da. Varga 1, De. Varga 1, Tot 1, Harai, Deker.

Bonus video: