Juniori izgubili od Španije, ništa od polufinala

Izabranici Petra Vica poraženi od Španije sa 9:5 u četvrtfinalu i sjutra za plasman od 5. do 8. mjesta igraju sa Italijom
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 17:38h

Četvrtfinale je bio krajnji domet za crnogorske juniore na Svjetskom prvenstvu u grčkom Volosu. Tim Petra Vica je poražen od favorizovane Španije rezultatom 9:5 i sjutra će u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta da se sastane sa Italijom. „Azuri” su neočekivano eliminisani od Australije (8:6).

Crna Gora protiv „furije” jednostavno nije mogla da prođe bolje, jer je protivni od starta kontrolisao dešavanja u bazenu. Čini se da je svaka neizvjesnost oko putnika u polufinale otklonjena početkom druge četvrtine kada je Španija povela sa 3:0, kasnije i 4:1 (na kraju tog dijela igre je bilo 4:2).

U nastavku je Crna Gora tek pokazala nemoć, pa je prednost jednog od favorita na ovom turniru samo rasla. Najveća razlika viđena je pet minuta prije kraja meča kada je na semaforu stajalo 9:3, a Jovan Sarić i Gavril Subotić su sa dva gola učinili da poraz na kraju bude nešto podnošljiviji.

Ostali rezultati četvrtfinala: Italija - Australija 6:8, Hrvatska - Srbija 3:7, Grčka - Mađarska 14:8.

Parovi polufinala: Španija - Australija, Srbija - Grčka.

Španija - Crna Gora 9:5 (1:0, 3:2, 3:1, 2:2)Volos - Gradski bazen. Gledalaca: 100. Sudije: Kuretas (Grčka), Danelon (Brazil).

Španija: Tebar, Bustos, Karilio, Monpeat, Karabi 1, Reksač 2,Sančes, Larumbe, Gutijeres 2, Fernandes, De Lera 1, Kabanjas 3, Estela.

Crna Gora: Kandić, Subotić 1, Marković, Porobić, Nikčević, Baničević, Fanfani, Sarić 2, Latinović, Murišić 2, Popović, Vico, Lučić.

Bonus video: