Zloković i Pasković preskaču i Šangaj?

"Njih dvojica su u Puli na liječenju povreda ramena, tako da nažalost izgleda da na njih nećemo moći da računamo ni na Svjetskom prvenstvu u Šangaju", kaže Ivović.
83 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Luka Zeković
Vaterpolo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.07.2011. 16:15h

Nakon nekoliko dana odmora od nastupa na finalu Svjetske lige u Firenci, najbolji vaterpolisti Crne Gore ponovo su na okupu. Problemi sa povredama i nepovoljnim zdravstvenim biltenom među „crvenim ajkulama“ se nastavljaju, tako da na treninzima koji su počeli na bazenu Instituta Igalo i dalje nedostaju Boris Zloković i Vjekoslav Pasković.

„Njih dvojica su u Puli na liječenju povreda ramena, tako da nažalost izgleda da na njih nećemo moći da računamo ni na Svjetskom prvenstvu u Šangaju. Uz to, Mlađan Janović i dalje ima bol u koljenu i ne trenira punim intezitetom, dok se ja osjećam dosta dobro, mada još nisam počeo sa šuterskim treninzima, ali sve ostalo radim sto odsto“, kazao je Aleksandar Ivović, jedan od najboljih naših, ali i svjetskih vaterpolista.

Ivović kaže da njegov oporavak od povrede ramena teče prema očekivanjima i izrazio nadu da će tokom sljedeće sedmice početi sa punim treninzima, te da će biti u potpunosti spreman da odgovori na sve zahtjeve stručnog štaba u predstojećem pripremnom periodu.

„Uslovi za pripreme su fenomenalni, imamo mogućnosti suvih treninga, jer su nam na raspolaganju sala i teretana, kao i bazen Instituta Igalo. Ujutru imamo taktičko tehničke treninge, gdje uvježbavamo segmente koji nam nisu baš najbolje išli u posljednje vrijeme. Tu prije svega mislim na situacije sa igračem više i igračem manje, dok su nam večernji treninzi posvećeni fizičkoj pripremi. Zaista dobro radimo i mislim da ćemo biti maksimalno spremni za nastup na Svjetskom prvenstvu u Šangaju. Jedina loša strana je što nismo u punom sastavu. Međutim, bez obzira u kakvom sastavu odemo na Svjetsko prvenstvo, najbitnije je da budemo motivisani, jer je to nešto što nam je nedostajalo u posljednje vrijeme. Takođe, biće potrebno da na mečevima sprovedemo sve što budemo uradili na ovim pripremama“, zaključio je Ivović.

Bonus video: