Kotorani protiv Partizana žele još jedan "brejk"

Počeo drugi dio sezone u regionalnoj A1 ligi
64 pregleda 1 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2018. 11:54h

Primorac je pobjedom nad Budvom u prošlom kolu napravio veliki korak ka opstanku, ali daleko od toga da je sve riješeno kada je u pitanju borba u donjem dijelu tabele u regionalnoj A1 ligi.

Počeo je drugi dio sezone, a Kotorane čeka još jedno gostovanje protiv ekipe koja bije bitku za opstanak - igraće u Beogradu sa Partizanom (19.30 časova), koji već 11 utakmica ne zna za trijumf u A1 ligi i Ligi šampiona.

"Crno-bijeli" u tom nizu imaju remi (protiv Jadran Carina u Igalu) i 10 poraza, pa je jasno da Primorac ovaj meč dočekuje u boljem momentu, bez obzira na to što je beogradski sastav slavio u prvom dijelu sezone sa 10:7.

Ako trijumfuje kotorski tim će preskočiti Partizan i zauzeti šesto mjesto na tabeli.

"Moramo sa budemo uporni, da ne dozvolimo Partizanu da se razigra, jer može da bude nezgodan. Protivnik ima opasan tim i potrebna je maksimalna koncentracija na oba dijela bazena. Upisali smo pobjede u posljednja dva kola i želimo da na Banjiici nastavimo niz", rekao je jedan od iskusnijih u Primorcu Marko Gopčević.

Budva je poslije poraza od Primorca u crnogorskom derbiju ostala zakovana za dno sa samo tri boda, a sada u crnogorsku metropolu turizma stiže drugoplasirana Mladost i favorit je u ovom duelu (18h).

"Mladost je veoma jak tim, po meni ima kvalitet i za Ligu šampiona. Mislim, ipak, da nismo bez šansi i da nam je forma u usponu. Za nas je važniji duel sa Primorjem u narednom kolu, pa ova utakmica može da posluži kao prava priprema za meč u Rijeci. Svakako nema predaje, Mladost nije nepobjediva, a mi smo već protiv Juga pokazali da u ovakvim mečevima imamo šta da pokažemo", istakao je bek Budve Danilo Adžić.

Adžić je povratnik u tim nakon dva meča kazne zbog „brutalitija“ u finalu Kupa Crne Gore protiv Jadrana.

"U drugačijem smo sastavu u odnosu na finiš 2017. godine i mislim da je ovo prva utakmica u sezoni u kojoj ćemo biti kompletni", kaže Adžić.

Vičević pred duel Katara i Valjeva: Veoma važan meč za nas

Vaterpolisti Katara su u prošlom kolu bili slobodni u A2 ligi, a sada ih čeka duel sa Valjevom na svom bazenu (20 sati).

"Iz A2 lige nijedna ekipa neće ispasti ove sezone, ali meč sa Valjevom nam je veoma važan, jer bismo pobjedom napravili razliku u odnosu na ekipe iz donjeg dijela tabele. Mislim da smo Valjevo i mi približnog kvaliteta, nadam se i da ćemo trijumfovati. Valjevo je organizovan klub, savladao nas je u prvom dijelu sezone u samom finišu", rekao je trener Katara Mirko Vičević i dodao:

"Imamo mlad tim, mnogo igrača sa 16,17 i 18 godina, pa samim tim i osciliramo. Do sada smo u sezoni uglavnom odradili planirano, iako je bilo nekih mečeva u kojima smo zaslužili više. Na primjer, trebalo je da dobijemo Medvešćak, a remizirali smo, a isto tako smo bili veoma loši protiv Naisa, a izbjegli smo poraz".

To što Kataro svoje mečeve ne igra u Kotoru dodatno otežava rad.

"Nije lako ni finansijski ispratiti sva ta putovanja, zakup bazena... Od Budve i Jadran Carina imamo zaista više nego prijateljsku pomoć, jer nam omogućavaju da treniramo kada želimo. Ipak, teško je da funkcionišemo, jer nam sve to odnosi gotovo polovinu budžeta", istakao je Vičević.

Bonus video: