"Ajkule" od nedjelje u "balonu", slijedi završna faza priprema za Roterdam

U nedjelju veče vaterpolisti ulaze u "balon", biće pod posebnim režimom - samo hotel i bazen, kako bi smanjili mogućnost zaraze koronavirusom, pred put u Holandiju

2288 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Crnogorski vaterpolisti završili su još jedan dio priprema pred najvažniji turnir godine.

Nakon mini-turnira i mečeva sa Srbijom i SAD, te dva dana odmora, od ponedjeljka će u Podgorici nastaviti da se spremaju za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, koji se održava od 14. do 21. februara.

U nedjelju veče ulaze u "balon", biće pod posebnim režimom - samo hotel i bazen, kako bi smanjili mogućnost zaraze koronavirusom, pred put u Holandiju.

Utakmice u podgoričkom bazenu su pokazale da je baza pred završnu fazu dobro napravljena, ali brinu druge stvari - povrede nekoliko igrača, te činjenica da u današnjem duelu sa SAD nije bilo petorice prvotimaca Ivovića, Ukropine, Lazovića, Vidović i Đura Radovića.

"Neki mladi igrači su odigrali iznad očekivanja, ali nadamo se da ćemo u što kompletnijem sastavu putovati u Roterdam", kazao je selektor Vladimir Gojković.

U duelu sa jakom selekcijom SAD, "ajkule" su ponovo pokazale karakter, jer su od tri gola zaostatka (9:6) došli u situaciju da mogu i da pobijede. Na kraju je bilo 10:10, Amerikanci su bili uspješniji u izvođenju peteraca.

"Enerija je prisutna, igrači su vjerovali u sebe, što je najveći dobitak ove utakmice", kazao je Gojković.

Dušan Matković se nametnuo, sa pet golova je bio najefikasniji igrač meča.

"Ovaj turnir smo i posmatrali kao vrstu treninga za ono što nas čeka. Odradili smo jaki dio priprema, osjeća se umor, ali najvažnije je da smo vidjeli gdje griješimo i šta moramo da ispravimo. Sada nastavljamo pripreme po sistemu 'balona', što je nešto novo za nas, ali vjerujem da ćemo sve odraditi na najbolji način", kazao je Matković.

"Igrali smo pod jakim naporom i nakon jakih treninga. Zadovoljni smo. Protiv Srbije smo pokazali odlučnost da pobijedimo, protiv SAD je falilo i malo snage, ali i nekoliko igrača. Nadam se da će se povrijeđeni oporaviti i da ćemo najvažniji turnir dočekati u najjačem sastavu", rekao je Miroslav Perković.

Povezani članci

29. Januar 2021.

Podmlađene "ajkule" izgubile od SAD nakon peteraca

Bonus video: