Jadran u „balonu“: Svaki bod premija

Oslabljeni Novljani u Budimpešti nastavljaju Ligu šampiona. Prvi protivnik je Breša (19 časova)

1984 pregleda 0 komentar(a)
Jadran bez imperativa: Petković, Foto: Krsto Vulović
Jadran bez imperativa: Petković, Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Jadrana od danas do petka učestvuju u „balonu“ u Budimpešti u okviru grupe B Lige šampiona i u takvoj su situaciji da bi svaki osvojeni bod u četiri naredne utakmice bio premija.

Novljani su, naime, u Mađarsku otputovali oslabljeni, nedostaju im četvorica bitnih igrača - nema Đura Radovića, Dušana Banićevića, Dimitrija Obradovića i Nikole Brkića. Prvi rival crnogorskog predstavnika je Breša večeras od 19 sati.

- Biće izuzetno zahtjevno, pogotovo bez četiri važna igrača. To je, ipak, dobra prilika za ostale momke, da daju sve, da se nametnu i da pokušaju da pariraju objektivno boljim ekipama. Nemamo neka očekivanja, bez Radovića, Banićevića, Obradovića i Brkića, to nije ni realno, ali pokušaćemo da uradimo nemoguće - rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Nakon duela sa Italijanima, Jadran čeka i susret sa Barselonetom (srijeda), pa protiv Ferencvaroša (četvrtak) i Hanovera u petak.

Tim sa Škvera je u prvom „balonu“, takođe u Budimpešti, savladao Hanover, a gubio je od Ferencvaroša i Dinama iz Tbilisija.

- Imamo najmlađi tim u Ligi šampiona i na ovom turniru imamo dvije mete - da mladi momci stiču iskustvo protiv mnogo iskusnijih protivnika i da pokušamo da savladamo Hanover s kojim se sastajemo u posljednjem kolu. Ako budemo bolji do njemačke ekipe, onda bismo ostali u igri za mjesto koje vodi na finalni turnir - istakao je kapiten Jadrana Marko Petković.

Ipak, nema predaje ni protiv ostalih ekipa.

- Breša, FTC i Barseloneta su objektivno daleko jači od nas na papiru, ali nećemo odustati. Želimo da se nadigravamo, da pokažemo da vrijedimo, iako nemamo nikakav imperativ - dodao je Petković.

Nakon prvog turnira Barseloneta ima devet bodova, Breša i FTC su sakupili po šest, Dinamo i Jadran po tri, a Hanover je bez bodova. Spekuliše se da će Hanover odustati od organizacije finalnog turnira za ovu sezonu. Ako do toga dođe, onda njemački tim ne bi bio automatski učesnik F8, već bi to pravo morao da „zaradi“ u bazenu. Plasman u završnicu bi onda izborila najbolja četiri tima iz grupe...

Bonus video: