VPK Budućnost, novi član porodice

SO Podgorica jednoglasna da je Vaterpolo i plivački klub Budućnost zaslužio da dobije status i privilegije opštinskog kluba

7252 pregleda 5 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

U porodici Budućnosti u opštinskom vlasništvu otklonjene su sve prepreke da se brojnom timu priključi i Vaterpolo i plivački klub Budućnost.

Na jučerašnjem zasjedanju gradskog parlamenta svi odbornički klubovi u Podgorici, bez izuzetka, dali su podršku da VPK Budućnost bude u opštinskom vlasništvu.

Iako osnovan tek 2018. godine, VPK Budućnost najavljuje ogroman rezultatski i svaki drugi potencijal.

"Podgorica preuzima klub sa nula eura, jer bio je pravni i svakakav drugi nonsens da osnivač kluba budu Sportski objekti Podgorice. Ne postoji ni problem oko konkursa za raspodjelu novca sportskim organizacijama, jer je ranije predviđeno u budžetu 100.000 eura za VPK Budućnost, to je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, s tim da je, rebalansom budžeta kasnije dodijeljeno još 20.000 eura. Inicijativa je potekla od Vaterpolo-plivačkog saveza Crne Gore, a ipak je dugo trebalo da u Podgorici uvidimo ono što su oni znali - da ovaj grad ima enorman talenat i potencijal za razvoj vaterpola. Ogromna je baza, a ići ćemo prema Vladi i inicijativom ka izgradnji novih bazena", kazao je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević i dodao:

"VPK Budućnost, kao opštinski klub, imaće i besplatne termine treninga prema kalendaru Sekretarijata za sport. Nažalost, imamo i dosta problema oko Konkursa o finansiranju sporta Glavnog garda i to zbog Zakona o sportu. Apelujem da se radi na novom zakonu. Znate da tu ima dosta nedoumica, potpuno različitih praksi. Mislim da je jako važno da Ministarstvo pristupi izmjeni ili izradi novog zakona", apelovao je zamjenik gradonačelnice.

U svojstvu predlagača o preuzimanju VPK Budućnost, v.d. sekretara Sekretarijata za sport Miloš Antić je kazao:

"Smatrali smo da vaterpolo plivački sport zaslužuje veću podršku. Mislim da će je dobiti samim prelaskom u ruke Glavnog grada. Jedan od razloga je da bismo formirali seniorski vaterpolo sastav koji će, nadam se, početi sa funkcionisanjem u septembru. Iako mlad, klub naročito u generaciji vaterpolista 2009. godišta, već je konkurentan sa jednim Jadranom ili Primorcem. Imamo rekordan budžet za sportske organizacije, a novina je veća podrška klubovima koji nisu u opštinskom vlasništvu a stvaraju tako velike šampione i imaju vrhunske rezultate. Moraju i hoće dobiti više", zaključio je Antić.

Potvrda o dobrom radu u VPK Budućnost je stigla nakon sat - selektor Nenad Vukanić, proslavljeni vaterpolista i trener iz Kotora, u reprezentaciju Crne Gore za turnir u Napulju pozvao je čak petoricu igrača Budućnosti na spisku od 15 učesnika rođenih 2009. godine.

Bonus video: