Ajkule u Los Anđelesu traže formu za Pariz - dva meča sa SAD kao zagrijavanje za OI

Zbog obaveza u klubovima pripreme još nisu počeli Miroslav Perković i Dušan Banićević

4045 pregleda 6 komentar(a)
Jedan od putnika u SAD: Bogdan Đurđić, Foto: LEN
Jedan od putnika u SAD: Bogdan Đurđić, Foto: LEN

Iz Tivta, preko Istanbula do Los Anđelesa - vaterpolisti Crne Gore večeras lete ka Kaliforniji gdje će nastaviti pripreme za Olimpijske igre.

Kako je saopšteno iz Vaterpolo i plivačkog saveza "ajkule" će u "gradu anđela" odigrati dva test meča sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Prva utakmica sa domaćinom igra se između 12. i 13. juna od četiri sata po našem vremenu, a druga u između 14. i 15. juna od tri sata.

Selektor Vladimir Gojković na pripreme je odveo 18 igrača - Dejana Lazovića, Kanstantina Averku, Aljošu Mačića, Vlada Popadića, Stefana Vidovića, Đura Radovića, Vladana Spaića, Dušana Matkovića, Vasilija Radovića, Petra Tešanovića, Marka Mršića, Jovana Vujovića, Darka Đurovića, Bogdana Đurđića, Martina Gardaševića, Danila Radovića, Andriju Koraća i Dimitrija Obradovića

Kako su naglasili iz VPSCG, zbog obaveza u klubovima pripreme još nisu počeli Miroslav Perković i Dušan Banićević, dok se na širem spisku kandidata za nastup na Olimpijskim igrama nalaze Luka Murišić, Uroš Vučurović, Đorđije Stanojević, Ilija Radović i Lazar Andrić.

Vaterpolo turnir na Olimpijskin igra u Parizu kreće 28. juna, a Crna Gora će igrari u grupi sa Hrvatskom, Italijom, Grčkom, Rumunijom i upravo Sjedinjenim Američkim Državama.

Bonus video: