Kraj velikog Pro Reka? Volpi otišao, igračima saopšteno da mogu da traže novi klub

Gigant iz Đenove se odrekao i svoje vajld karte za Ligu šampiona kako bi izbjegao plaćanje 25.000 eura Evropskoj federaciji vodenih sportova (EA, nekadašnja LEN) ) i moraće kroz kvalifikacije da se izbori za elitu

15051 pregleda 3 komentar(a)
Sa jedne od utakmica Pro Reka tokom prethodne sezone, Foto: Pro Recco Waterpolo/Facebook
Sa jedne od utakmica Pro Reka tokom prethodne sezone, Foto: Pro Recco Waterpolo/Facebook

Kada na jesen krene nova vaterpolo sezona čini se da ništa više neće biti isto...

Pro Reko, najveći klub planete, gigant koji je 11 puta bio šampion Evrope, a čak devet u novom milenijumu, nalazi se u najtežoj situaciji vjerovatno u svojoj istoriji.

Nakon što je lokalni bizninsmen i na neki način simbol ovog kluba Gabrijele Volpi - zajedno sa Orlean investom - odlučio da poslije 19 godina prestane sa finansijskom podrškom, klub iz Đenove našao se u egzistencijalnoj krizi i na ivici likvidacije.

Kako piše "Total Waterpolo", Pro Reko se odrekao i svoje vajld karte za Ligu šampiona kako bi izbjegao plaćanje 25.000 eura Evropskoj federaciji vodenih sportova (EA, nekadašnja LEN) ) i moraće kroz kvalifikacije da se izbori za elitu.

Koliko je stvar ozbiljna najbolje govori i to što su igrači obaviješteni da su slobodni da potraže novi klub...

Iako ima i onih koji su poput Franćeska di Fulvija obećali da će ostati, pitanje je koliko će njih pristati na znatno smanjenje plata, pa se tako već piše da će sjajni Španac Alvaro Granodos koji je nedavno potpisao za Pro Reko napustiti Liguriju i preći u redove aktuelnog prvaka Evrope Ferencvaroša.

Navodno, Reko planira da se okrene mlađim igračima, ali prije svega toga moraće da nađe nove vlasnike i ljude koji su spremni da ulože novac u ne baš isplativ finansijski projekat. Uostalom, Volpi je nakon godina negativnih bilansa na kraju sezona i odlučio da se povuče.

Predsjednik Mauricio Felugo naglasio je da će Pro Reko sigurno nastupiti u italijanskom šampionatu, ali da je igranje Lige šampiona nemoguće bez novog vlasnika

Dugo godina "vaterpolo galaktikosi", od sljedeće sezone, po svemu sudeći, još jedan velikan ovog sporta kojeg su finansije "progutale".

Bonus video: