Epilog: Primorac će protiv hrvatskih ekipa igrati na neutralnom bazenu

Regionalna Premijer liga startuje 21. septembra

8472 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić/VPSCG
Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Dilema je otklonjena, vaterpolisti Primorca konačno znaju model po kojem će igrati sa hrvatskim timovima u regionalnoj Premijer ligi.

Rješenje je da Primorac rivale iz Hrvatske dočekuje van Kotora, ali će i ekipe iz komšiluka na neutralnom bazenu biti domaćini crnogorskom šampionu.

To je otkrio predsjednik kluba Siniša Kovačević.

"Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli da postignemo. Poražavajuće bi bilo za Crnu Goru da ne igramo Regionalnu ligu, jer bi Hrvatska i Srbija imale bolju ligu od nas. Ja sam pronašao sportsko rješenje i u razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorio da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj", rekao je Kovačević za RTCG.

Regionalna Premijer liga startuje 21. septembra.

"Ovaj kompromis je rješenje za narednu sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska riješiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer mi hoćemo da se bavimo sportom. Ko god bio na čelu države i Opštine moraće ubuduće da se bavi ovim problemom, jer Primorac je ovo ispregovarao sam, a u interesu crnogorskog vaterpola je da još neko misli na naš klub", istakao je Kovačević.

A u čemu je ustvari problem?

Poznato je da je on nastao zbog naziva novog bazena u Kotoru, koji nosi ime proslavljenog vaterpoliste Primorca Zorana Džimija Gopčevića.

Hrvati ga optužuju za ratne zločine u logoru Morinj, pa je na isistiranje Ministarstva turizma i sporta Hrvatske donijeta odluka da hrvatski klubovi i reprezentacija ne gostuju u Kotoru...

Bonus video: