Nova stranica istorije u Podgorici: Budućnost ima seniorski vaterpolo klub

Tim Aleksandra Aleksića će se naredne seone takmičiti u domaćim takmičenjima, kao i u regionalnoj A1 ligi

6328 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Pavle Jovićević
Foto: Pavle Jovićević

Vrijeme je za seniorski vaterpolo u glavnom gradu - Podgorica je do sada dočekivala reprezentativne selekcije, organizovala najveća takmičenja u mlađim kategorijama, a sada je vrijeme za krupan iskorak.

Vaterpolo i plivački klub Budućnost izlati na najveću scenu, pa će se u sezoni 2024/25. takmičiti u domaćem prvenstvu i Kupu, te regionalnoj A1 ligi, a da ne želi da ima samo epizodnu ulogu pokazuju pojaćanja kojaće nositi kapicu kluba koji je osnovan 2018.

Nova lica u Budućnosti su, između ostalih, doskorašnji centar Juga Goran Grgurević, bek sa internacionalnim iskustvom Matija Brguljan, kao i dobro poznata imena za naše priike - Neđo Baštrica, David Stevović, Marko Bošković, Vladan Vukićević, Mlađan Janović...

"Uvidjeli smo značaj kluba za razvoj plivanja i vaterpola, pa je Glavni grad preuzeo osnivačka i upravljačka prava nad klubom. Od početka smo krenuli sa ozbiljnim radom. Formirali smo seniorsku ekipu koja će nadam se postizati značajne rezultate. Dosadašnji nedostatak je bio što nismo imali našu školu plivanja", rekao je predsjednik kluba Rajko Ćupić.

Trener je Aleksandar Aleksić.

"Došao sam prije četiri godine iz Budve. Neizmjerno sam ponosan na sve što smo zajedno sa ovim momcima odradili u prethodnom periodu. Vjerujete mi da nije bilo lako. Došli smo do momenta gdje ćemo da napravimo prelomnu tačku i gdje će naš klub krenuti još više uzlaznom putanjom, formiranjem prvog tima. Posebno želim da se zahvalim Glavnom gradu koji je prepoznao momenat da preuzme klub u trenutku kada nam nisu baš cvjetale ruže u smislu podrške i svega ostalog", istakao je Aleksić.

Pojačanja teško da su mogla da budu bolja.

"Doveli smo dosta dobra imena, momke sa dugogodišnjim stažom u seniorskom vaterpolu. I oni će biti okosnica tima, ostalo su naša djeca. To je i poenta priče: da uključimo maksimalno našu djecu u seniorski sastav, da imamo 12 do 15 dječaka koji će se iz utakmice u utakmicu rotirati. To je bio moj plan, zajedno sa predsjednikom Ćupićem i sportskim direktorom Bojanom Šukovićem - da momci iz Podgorice ne odlaze u druge klubove i traže dalji napredak", dodao je Aleksić.

Koliko može Budućnost i drugom rangu regionalnog vaterpola?

"Napravljena je strategija da se u prvih nekoliko godina nadmećemo u Regionalnoj A1 ligi, da ova djeca steknu određeno iskustvo, da proberemo od te djece i da nam pomognu da naredne dvije godine možemo da konkurišemo za Premijer ligu. Kasnije i da izađemo na evropsku scenu - možda i najjače takmičenje, Ligu šampiona", jasan je Aleksić.

PVK Budućnost
foto: Pavle Jovićević

Matija Brguljan je bio u Primorcu, potom u Italiji, Grčkoj, Njemačkoj i Francuskoj...

"Ovo je privilegija, ali i velika odgovornost. Potpuno sam spreman da dam cijelog sebe da u ovoj sezoni zavrtimo točak koji će kasnije sam da sve lakše i lakše ide. Vjerujem u svjetlu budućnost Budućnosti", poručio je Brguljan.

Petar Brnović je jedan od mladića koji u ovom timu "predstavlja" Podgoricu.

"Ostvario mi se san što je u Podgorici napravljen seniorski tim, kako ne bismo išli u druge gradove da stičemo iskustvo", zaključio je Brnović.

Sastav Budućnosti u sezoni 2024/25: Mihailo Ivanović, Jakša Milanović, Nemanja Baćović (golmani), Matija Brguljan, Goran Grgurević, Neđo Baštrica, David Stevović, Marko Bošković, Vladan Vukićević, Mlađan Janović, Igor Uskoković, Petar Brnović, Veljko Ražnatović, Vuk Burić, Sava Stamatović, Jovan Radulović, Marko Šuković, Uroš Vučinić, Danilo Savović, Dario Domazetović, Vučina Popović, Andrija Aleksić, Andrej Golubović, Andrej Durutović, Vuk Lazarević, Uroš Milić.

Bonus video: