Crna Gora na peterce eliminisala Srbiju, za plasman u finale rival je Mađarska

Izabranici Miodraga Mirovića u borbi za medalju na Evropskom prvenstvu

12999 pregleda 15 komentar(a)
Foto: VPSCG
Foto: VPSCG
Ažurirano: 05.09.2024. 19:37h

I treća generacija mlađih crnogorskih vaterpolo selekcija je ovog ljeta ušla u borbu za medalju na velikim takmičenjima.

Sada je to uradila U19 reprezentacija koja je stigla do polufinala Evropskog prvenstva u bugarskom Burgasu nakon što je na peterce savladala Srbiju. Bilo je veoma uzbudljivo - na kraju 18:17, poslije 13:13 u regularnom dijelu.

Tim Miodraga Mirovića, koji je u osmini finala takođe na peterce eliminisao Holandiju, nanio je tako Srbiji prvi poraz na turniru, mada dešavanja u bazenu prve dvije četvrtine nisu nagovještavala takav scenatio.

Srbija je, naime, rano povela 3:0, onda imala i najveću prednost - 5:1 u prvom minutu drugog perioda. Nije se Crna Gora predavala i veoma rano je smanjila minus - do poluvremena je već bilo 6:5.

Kasnije se igralo maltene gol za gol, Crna Gora je četiri puta imala minimalnu prednost, a rival je peterce osigurao 21 sekund prije kraja kada je Miljan Đokanović pogodio za 13:13. U posljednjem napadu našeg tima je izblokiran Draško Samardžić...

U petercima je viđeno šest serija penala. U crnogorskoj ekipi je Strahinja Gojković uzdrmao prečku u drugoj seriji, dok je golman Andrija Bjelica još jednom izraszao u junaka - dva puta je zaustavio udarce Đokanovića i lansirao svoj tim u polufinale.

Danilo Stupar je u 32 minuta igre postigao pet pogodaka, Gojković je upisao tri, Tim Perov dva, a po jedan Balša Vučković, Srđan Janović i Nikola Petrović. Sigurni iz penala bili su Janović (dva puta), te Stupar, Balša Vučković i Samardžić.

Crna Gora će se za plasman u finale (petak od 16 sati) boriti sa Mađarskom koja je savladala Njemačku 11:10.

Bonus video: