Ivović i Gojković slavili na povratku na Škver: Novljani predstavili tim i savladali Radnički pred borbe za LŠ

Vaterpolisti Jadran m:tela kvalifikacije za Ligu šampiona otvaraju u četvrtak u Dubrovniku protiv Banjaluke, dok će im rivali u Gružu biti i domaći Jug, Barselona i Dinamo iz Bukurešta

8317 pregleda 31 reakcija 0 komentar(a)
U kapici Jadrana poslije 14 godina: Ivović tokom meča sa Radničkim, Foto: Vuk Ilić
U kapici Jadrana poslije 14 godina: Ivović tokom meča sa Radničkim, Foto: Vuk Ilić

Lijepa najava nove sezone, prije svega borbi za Ligu šampiona koje kreću naredne sedmice...

Vaterpolisti Jadran Mtela u generalnoj provjeri savladali su ovog ljeta pojačani Radnički iz Kragujevca (11:9), predstavili novi tim, a legende kluba Aleksandar Ivović i Vladimir Gojković trijumfom proslavili povratak na Škver.

Ivović je u kapici kluba iz Herceg Novog zaigrao poslije 14 godine i velikih uspjeha u Pro Reku, dok se Gojković u Jadran vratio nakon što je ovog ljeta napustio klupu reprezentacije Crne Gore.

"Bila je to prava muška utakmica sa velikim brojem duela - čestitam momcima na odličnoj igri, svakako mogu reći da smo izgledali dobro u bazenu", poručio je Gojković za RTVHN.

PVK Jadran, VK Jadran, VK Jadran m:tel
foto: Vuk Ilić

Prvi meč novog Jadrana u napadu su obilježili Dmitrij Holod i Danilo Radović sa po tri pogotka, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Vasilije Radović, Vuk Milojević, Matija Sladović, Đorđe Lazić i Uroš Vučurović.

Na drugoj strani, u ekipi Uroša Stevanovića, stručnjaka koji je nedavno vodio Srbiju do olimpijskog zlata, Strahinja Rašović je pet puta tresao mrežu, Nikola Jakšić tri, dok su po jedan pogodak postigli Radomir Drašović i Nemanja Stanojević.

Kvalifikacije za Ligu šampiona Jadran otvara u četvrtak u Dubrovniku protiv Banjaluke, dok će mu rivali u Gružu biti i domaći Jug, Barselona i Dinamo iz Bukurešta.

Samo pobjednik će završiti u eliti i grupi koju čine Barseloneta, Marsej i Vašaš.

"Protiv Radničkog se vidjela želja i zajedništvo u ekipi što raduje pred važne mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona", dodao je Gojković.

Prvi put od 2010. kapicu Jadrana nosio je Aleksandar Ivović.

"Osjećaj je fantastičan. Igrali smo protiv velikog protivnika, koji u svojim redovima ima vrhunske igrače. Ova predstava raduje i nadamo se da ćemo tako i nastaviti", kazao je Ivović.

Boje Jadrana ove sezone braniće Darko Đurović, Dmitrij Holod, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Jovan Vujović, Danilo Radović, Đorđe Lazić, Damjan Vujičić, Aleksandar Ivović, Matija Sladović, Vuk Milojević, Vasilije Radović i Ilija Radović.

Bonus video: