Jug ne želi neutralan bazen: Protiv Primorca domaćini možemo da budemo samo u Dubrovniku

Predsjednik Primorca Siniša Kovačević nedavno je rekao da je dogovoreno da Kotorani kao domaćini sa hrvatskim klubovima igraju na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u svojoj zemlji

8450 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Nastavljaju se tenzije oko imena bazena u Kotoru, Foto: Krsto Vulović
Nastavljaju se tenzije oko imena bazena u Kotoru, Foto: Krsto Vulović

Činilo se da je rješenje za utakmice vaterpolista Primorca i hrvatskih klubova pronađeno, a onda je stigla jasna poruka iz Dubrovnika - Jug ne želi da bude domaćin kotorskom klubu na neutralnom bazenu.

Predsjednik Primorca Siniša Kovačević nedavno je rekao da je sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorio da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Kotorani odigraju neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u svojoj zemlji.

Ipak, sa takvom odlukom se ne slaže klub iz Dubrovnika.

"Uprava VK Jug na sjednici održanoj 11. septembra 2024. jednoglasno je donijela odluku: Naš klub neće igrati domaće utakmice protiv kotorskog Primorca u sklopu Regionalne vaterpolo lige na 'neutralnom' bazenu, te domaćini možemo da budemo jedino na svom bazenu u Dubrovniku, u Gružu", saopštio je Jug.

Problem između Primorca i hrvatskih klubova nastao je zbog naziva renoviranog bazena u Kotoru, koji nosi sada nosi ime proslavljenog vaterpoliste kotorskog kluba Zorana Džimija Gopčevića.

Iz Hrvatske ga optužuju za ratne zločine u logoru Morinj, pa je na isistiranje Ministarstva turizma i sporta te zemlje donijeta odluka da hrvatski klubovi i reprezentacija ne gostuju u Kotoru.

Bonus video: