Komšijski klasik odlučuje ko ide u Ligu šampiona: Novljani u Dubrovniku traže kartu za elitu

Vaterpolisti Jadran m:tela počinju bitke za elitu - prvi rival Banja Luka (20.30 h), a sve će se rješavati protiv Juga

6500 pregleda 2 komentar(a)
Pogled ka Ligi šampiona: Vladimir Gojković sa svojim igračima, Foto: Vuk Ilić
Pogled ka Ligi šampiona: Vladimir Gojković sa svojim igračima, Foto: Vuk Ilić

Jadran m:tel, Banja Luka, Jug, Dinamo Bukurešt i Barselona, pet želja, a samo jedna karta čeka u legendarnom Gružu - vrijeme je za bitke za elitu, vaterpolisti sa Škvera danas počinju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvi rival u Dubrovniku biće predstavnik Bosne i Hercegovine od 20.30 sati, ali čini se da će zbog istorije i kvaliteta ključnu utakmicu za plasman u grupni fazu voditi Jadran i Jug.

- Spremni smo, zdravi i čekamo meč sa Jugom - najteži i najbitniji. Borićemo se za ulazak u Ligu šampiona - biće teško, Jug je slabiji u odnosu na prošlu godinu, ali mislim da ima kvalitet, kao i mi - poručio je Jovan Vujović, centar tima iz Herceg Novog.

Pobjednik turnira u Dubrovniku ide u Ligu šampiona, u grupu gdje se već nalaze Barseloneta, Marsej i Vašaš, dok će ostale ekipe iz Gruža završiti u Evrokupu.

- Sa ostalim rivalima očekujem manje problema nego sa Jugom - dodao je Vujović, koji naglašava da šansu Jadrana na ovom turniru vidi u jakoj odbrani i kontranapadu.

Jug je nešto slabiji u odnosu na prošlu sezonu, ali kapicu velikana sa juga Hrvatske i dalje nose pojedina velika imena...

- Imaju nekoliko igrača na vrhunskom nivou koji su posljednjih godina sa reprezentacijom osjavali medalje. Maro Joković je najiskusniji i on je njihova najveća prednost u napadu, jer sve ide preko njega. Prate ga Rino Burić i Marko Žuvela - istakao je Vujović.

Vujović
Vujovićfoto: Vuk Ilić

Jadran, za razliku od Juga, u odnosu na prošlu sezonu ima jači sastav - vratilo se veliko vaterpolo ime Aleksandar Ivović, kao i povremeni reprezentativac Dimitrije Obradović, stigli su i Đorđe Lazić i Vuk Milojević, dok su važni igrači poput Vasilija Radovića produžili ugovore.

Uz sve to, Novljani imaju i jako ime na klupi, pošto se Vladimir Gojković vratio u svoj Jadran nakon rastanka sa reprezentacijom Crne Gore.

- Mnogo nam znači dolazak Ivovića kao velkog igrača i pojačanja, kao i ostalih igrača, a vratio se trener Gojković. Milsim da smo spremniji i jači ove godine - smatra Vujović.

Kao uvod za turnir u Dubrovniku klub sa Škvera je u test meču savladao jaku ekipu Radničkog iz Kragujevca.

- Imali smo jednu kontrolnu utakmicu sa Radničkim, koja je došla u pravo vrijeme. Sparingovali smo sa njima. Ekipa se okupila prije 15 dana i taj meč je bio idealan - zaključio je reprezentativac Crne Gore.

U grupnoj fazi Lige šampiona već je crnogorski prvak Primorac - Kotorani će igrati u grupi sa Olimpijakosom, Savonom i pobjednikom kvalifikacione grupe u kojoj se nalaze Sabadelj, Ortiđa, Šabac i Pai d'Eks.

MEČEVI JADRANA U DUBROVNIKU

Jadran m:tel - Banja Luka (večeras, 20.30h)

Jadran m:tel - Jug (petak, 18.30h)

Jadran m:tel - Dinamo B (subota, 12.30h)

Jadran m:tel - Barselona (nedjelja, 10.30h).

Bonus video: