Jadran na plus 32: Novljani dali 17 golova za manje od 15 minuta

Novljani lako savladali Banjaluku, slijedi derbi koji će vjerovatno biti presudan u borbi za plasman u Ligu šampiona

11126 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Kakvog su protivnika imali vaterpolisti Jadran Mtela u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona govori podatak da je crnogorski vicešampion postigao 17 golova u prvih 14 i po minuta igre.

Banjaluka je "zalutala" u borbu za plasman u elitu, nije se ni očekivalo da pruži jak otpor Novljanima koji su na startu turnira u dubrovačkom Gružu slavili 35:3.

Banjalučani su, dakle, postigli tri gola, utisak je da je tim Vladimira Gojkovića i njih mogao da izbjegne, ali to ne mijenja suštinu - bio je samo jači trening za našeg predstavnika kojeg sjutra čeka vjerovatno ključna utakmica u borbi za prvo mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Jadran u petak od 18.30 igra protiv Juga i do ishoda komšijskog derbija će se i znati kakve su mu šanse pred posljednja dva kola i duele sa Dinamom iz Bukurešta i Barselonom.

O utakmici sa Banjalukom teško da ima šta da se kaže, jer su se golovi smjenjivali kao na traci.

U prve dvije četvrtine je igračima Jadrana za 17 golova bilo potrebno 20 šuteva, a rival je prvi pogodak postigao u posljednjem minutu drugog perioda kada je Glavić smanjio na 17:1.

U Jadranu su se upisali svi igrači u ekipi, čak je to uradio i golman Ilija Radović u pretposljednjem minutu kada je zatresao mrežu za 33:3.

Najefikasniji su bili Strahinja Gojković i Dimitrije Obradović sa po sedam golova, pet je postigao Danilo Radović, četiri Vuk Milojević...

Jug je opravdao ulogu favorita protiv Dinama 15:8, dok je u prvom kolu slobodna bila Barselona.

Pored Jug - Jadran, u petak igraju Barselona - Dinamo (20.30).

Bonus video: