Novljani zablistali u Gružu: Jadran nokautirao Jug za veliki korak ka Ligi šampiona

Crnogorski vicešampion upisao drugu pobjedu na kvalifikacionom turniru u Dubrovniku

21273 pregleda 270 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Ključnu utakmicu na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona vaterpolisti Jadran Mtela su odigrali - dominantno.

Izabranici Vladimira Gojkovića su u Dubrovniku savladali Jug 14:12 i napravili vjerovatno presudan korak ka evropskoj eliti, gdje će se plasirati samo pobjednik turnira.

Jadran je u Gružu odigrao gotovo bez greške od sredine druge četvrtine.

"Jugaši" su nešto bolje ušli u utakmicu, početkom drugog perioda su poveli 6:4, a onda je golman Darko Đurović odbranio zicer u napadu protivnika s igračem više kada je mogao da ode na velikih plus tri.

To se nije dogodilo, a reakcija Novljana je bila takva da su serijom 5:0 preokrenuli na 9:6.

Kada je Maro Joković u trećoj četvrtini smanjio na 9:7 meč je prekinut na gotovo pola sata zbog slabe rasvjete u plivalištu, ali to nije omelo crnogorskog vicešampiona.

Vasilije Radović je s tri vezana pogotka odbio nalet Juga, Jadran je odbranio pobjedu, pa mu je u posljednja dva meča na turniru - protiv Dinamo Bukurešta i Barselone - valjda ostao lakši dio posla ako želi da ode u grupnu fazu Lige šampiona.

"Velika utakmica i važna pobjeda. Znali smo da ovaj meč dosta toga odlučuje, iako nismo još prošli. Savladali smo najkvalitetnijeg rivala na njegovom bazenu i sada moramo da se dobro pripremimo za naredna dva meča - treba to da odigramo na pravi način i da uradimo ono zbog čega smo došli, a to je da osiguramo plasman u Ligu šampiona", rekao je Gojković.

Dmitrij Holod je bio najefikasniji sa četiri gola, Vasilije Radović je postigao tri, dva Vuk Milojević, a po jedan Aleksandar Ivović, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Đorđe Lazić i Matija Sladović.

"Možemo da budemo srećni, mislim da smo savladali Jug nakon skoro 10 godina. Vidjelo se koliko su nam iskustva donijela pojačanja, koliko nam znači Leka Ivović. Odigrali smo odlično, tako treba da bude i do kraja turnira, jer želimo da se takmičimo sa najboljim ekipama u Evropi", rekao je Vasilije Radović.

Jadran u subotu od 12.30 igra sa Dinamom, u nedjelju (10.30) rival je Barselona.

Bonus video: