Povratak stare Regionalne lige: Derbi na Škveru otvara novu sezonu

Kreće Premijer liga u vaterpolu - za početak klasik između Jadran m:tela i Mladosti iz Zagreba, 18.15 sati

1369 pregleda 0 komentar(a)
Pažnja na kontre Mladosti: Vasilije Radović, Foto: Vuk Ilić
Pažnja na kontre Mladosti: Vasilije Radović, Foto: Vuk Ilić

Protiv jednog hrvatskog velikana Jadran m:tel je stigao do Lige šampiona, protiv drugog će otvoriti novu sezonu Regionalne Premijer lige u vaterpolu.

Novljani će danas od 18.15 sati na svom Škveru dočekati Mladost iz Zagreba, u meču koji će ozvaničiti povratak starog ligaškog takmičenja u regionalnom takmičenju.

“Žapci” iz glavnog grada Hrvatske ove sezone su sklopili moćan tim, projektovan da igra Ligu šampiona, ali je na kraju zbog bizarne greške (zaboravili da prijave igrača) i velikog preokreta Radničkog iz Kragujevca ostao bez elite.

- Doveli su deset igrača - deset reprezentativaca. Gledali smo ih, igraju dobro, iako nisu izborili Ligu šampiona, bili su dobri u kvalifikacijama - poručio je Vasilije Radović, veliki adut Jadrana.

Kapicu Mladosti ove sezone nose Luka Bukić, Ivan Marcelić, Josip Vrlić, Matias Biljaka, Konstantin Harkov, Franko Lazić, Ante Vukičević, Ivan Buljubašić... Prijetnji za Jadran biće mnogo.

- Moramo da se pazimo njihovih kontri zato što znaju da uđu u visoku “m zonu”, gdje žele da protivnik napravi grešku, ishitreno da šutira ili da doda loš pas i sve to čekaju za kontru, kontrektno bih Bukića izdvojio kao najbržeg - upozorio je Radović.

Svoje adute ima i Jadran, koji se takođe pojačao, a protiv Juga u Dubrovniku u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazao i da je već u dobroj formi.

- Mladost ima sličnosti s igrom Juga, moraćemo da budemo smireni i staloženi da nam se ne dešavaju laki golovi iz kontri - dodao je Radović.

Izazovi u Premijer ligi počinju samo pet dana nakon kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona na kojem su Novljani igrali četiri dana zaredom.

- Nije bilo lako nakon turnira i dalje smo umorni, ali smo uspjeli malo da se odmorimo i pripremimo. Stvarno ove sezone što se tiče priprema i sličnih stvari nikad situacija nije bila bolja. Doveli smo trenere za teretanu i plivanje i Vladimir Gojković je na klupi, mislim da smo spremni za ovaj meč i da neće biti umora ni posljedica od turnira u Dubrovniku - zaključio je Radović.

Regionalna liga ponovo se igra po ligaškom sistemu, nakon što se tokom korona pandemije prešlo na turnirska takmičenja, koja su se zadražala sve do ove sezone.

Crna Gora će imati dva predstavnika u Premijer ligi - Primorac novu sezonu otvara u subotu na teškom gostovanju kod Novog Beograda.

Ono što je novost za našu zemlju jeste da će u Regionalnoj A1 ligi (druga liga) imati tri kluba - uz Budvu i Kataro, tu je od ove sezone i Budućnost. Utakmice ovog ranga kreću 12. oktobra.

Premijer liga, 1. kolo

Danas

Jadran m:tel - Mladost (18.15h)

Subota

Jadran ST - Valis (18)

Jug - Šabac (19h)

Novi Beograd - Primorac (19.45)

C. zvezda - Solari (20)

Bonus video: