Primorac se provukao za prvu pobjedu u Premijer ligi

Kotorani savladali Primorje u drugom kolu regionalnog takmičenja - 12:11

6931 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Nije to bilo najbolje izdanje Primorca, ali pamti se da je upisana prva pobjeda u regionalnoj Premijer ligi u sezoni.

Kotorani su u budvanskom bazenu "Dragan Trifunović" savladali Primorje 12:11 u meču u kojem su sve vrijeme imali kontrolu, ali i pravili greške koje srećom po crnogorskog šampiona nisu kažnjene.

Uvodna četiri minuta su nagovještavala rutinski trijumf izabranika Vjekoslava Paskovića, koji su rano poveli 3:0 (golovi Draška Brguljana, Sava Ćetkovića i Nika Šušijašvilija), ali kasnije je uglavnom viđen egal duel u kojem su i gosti imaju svoje šanse.

Dočekao je tako tim legendarnog Igora Hinića neizvjesnu završnicu, čak je imao posljednji napad da izjednači i izbori peterce, ali se tu i zaustavio - šut Karla Babića iz ne baš lake pozicije zaustavio je italijanski golman Franćesko Masaro.

Kvalitet je na kraju presudio, Primorac je prije svega odbranom (Primorje je iskoristilo četiri od 13 napada s igračem više) nekako odbio nalet ekipe koja je samo još jednom potvrdila koliko može da bude neugodna, nakon što je u prvom kolu iznenadila Radnički u Kragujevcu.

Dušan Matković je bio trostruki strijelac u pobjedničkoj ekipi, Brguljan, Savo Ćetković, Marko Mršić i Šušijašvili su postigli po dva gola, a jednom se upisao Nikola Brkić.

Bonus video: