Iz dvije evropske luke kreću izazovi: Primorac i Jadran u gostima jure prve bodove u Ligi šampiona

Vaterpolisti Primorca i Jadran m:tela počinju LŠ - Kotorani gostuju kod moćnog Olimpijakosa (18.15h), Novljani protiv “crnogorskog” Marseja (20)

2998 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Vujović i Uroš Vučurović (Jadran) u duelu sa Nemanjom Vicom (Primorac), Foto: Vuk Ilić
Jovan Vujović i Uroš Vučurović (Jadran) u duelu sa Nemanjom Vicom (Primorac), Foto: Vuk Ilić

Veliki rivali iz zaliva počinju avanture u Ligi šampiona - jedni na istoku, drugi na zapadu Evrope, Kotorani iz pirejske luke, a Novljani iz velike francuske...

Crna Gora je dugo čekala dva tima u eliti, a od danas će uživati u sjajnom vaterpolu - Primorac od 19.15 sati gostuje kod moćnog Olimpijakosa, dok će sat i 45 minuta kasnije Jadran m:tel igrati protiv Marseja.

- Po mom mišljenju Olimpijakos i Ferencvaros su najbolje ekipe u Evropi, favoriti za fajnal-for Tu je osam ili devet grčkih reprezentativaca, najbolji mađarski igrač Gergo Zalanki, jedan od najboljih bekova na svijetu Andro Bušlje, Luka Lončar kao najbolji centar na svijetu - slikovit je bio Draško Brguljan koliko težak posao očekuje Primorac u predgrađu Atine.

Brguljan
Brguljanfoto: Krsto Vulović

Ozbiljan rival očekuje i momke Vladimira Gojkovića - ekipa koju vodi njegov nekadašnji saigrač Miloš Šćepanović, a čije boje uz Crnogorce Petra Tešanovića i Vladana Spaića brane i Andrija Prlainović, Mišel Bodega, Alesandro Veloto...

- Dobili smo veoma zahtjevnu grupu sa ekipama (uz Marsej još Barseloneta i Vašaš) koje pretenduju da se plasiraju na fajnal-for. To je fantastično za nas - da rastemo kroz utakmice i svakako nijednoj nećemo prići samo da budemo učesnici", jasan je Gojković.

Gojković sa svojim igračima
Gojković sa svojim igračimafoto: Vuk Ilić

Olimpijakos je prije šest godina bio prvak Evrope, godinu kasnije igrao je finale Lige šampiona, a prošle se vratio na fajnal-for.

- Ne sjećam se ko je posljednji put pobijedio Olimpijakos u Atini, ali to je prilika za nas jer ulazimo rasterećeno u utakmicu. Našu šansu ćemo tražiti kroz kontranapade - dodao je Brguljan.

Jadran je juče saopštio da će i ove sezone domaće mečeve u eliti igrati u Trebinju, ali prije toga moraće da riješi teško gostovanje u Provansi.

- Očekuje nas veliko iskušenje protiv ekipe koja će nas dočekati agresivnim presingom, ali vjerujem da će nam se otvoriti prilika da ih iznenadimo i da ćemo kući donijeti bodove - smatra Damjan Vujičić, bek Novljana.

Liga šampiona

Grupa C

Barseloneta - Vašaš (18.15h)

Marsej - Jadran m:tel (20)

Grupa D

Olimpijakos - Primorac (18.15)

Savona - Sabadelj (20)

Bonus video: