Budućnost poražena na debiju, ali nije razočarala - Budva i Kataro takođe bez bodova na startu vaterpolo A1 lige

Krenuo je drugi rang regionalne lige, klub iz Podgorice odigrao prvi zvaničan meč u seniorskoj konkurenciji

4034 pregleda 0 komentar(a)
Pogodio u prvom zvaničnom meču Budućnosti: Mlađan Janović, Foto: PVK Budućnost
Pogodio u prvom zvaničnom meču Budućnosti: Mlađan Janović, Foto: PVK Budućnost

Možda je na kraju upisan poraz, ali 12. oktobar svakako će ostati jedan od najvažnijih datuma Vaterpolo kluba Budućnost.

Podgorički klub danas je protiv Vukova iz Novog Beograda u Regionalnoj A1 ligi odigrao prvi zvaničan seniorski meč - momci Aleksandra Aleksića pružili su jak otpor jednom od favorita, nisu razočarali, ali na kraju su morali da čestitaju boljem (10:9).

Tok meča odredila je prva četvrtinu tokom koje se Budućnost još "tražila", a domaćin iskoristio sve i otišao na velikih 5:2.

Do kraja su "plavo-bijeli" jurili rezultat, golom Marka Boškovića početkom treće četvrtine zaprijetili na 7:6, ali su Vukovi preživjeli taj nalet...

Prijetila je Budućnost i tokom posljednja tri minuta u koja je zahvaljujući pogotkom Davida Stevovića ušla sa minus jedan (10:9).

Ipak, mreže se više nisu tresle, pa je to ostao i konačan rezultat.

Stevović je meč završio sa tri gola i bez promašaja, Bošković je dva puta tresao mrežu, a po jednom Neđo Baštrica, Igor Uskoković, Goran Grgurević i Mlađan Janović.

Na drugoj strani, najbolji je bio Draško Gogov sa četiri pogotka.

U prvom kolu drugog regionalnog ranga poraze su upisala i preostala dva naša tima - bolji od Budve bio je Zadar (12:10), dok je Kataro mora da čestita Zemunu (10:9).

Kod Budve po dva gola postigli su Dragoljub Ćetković, David Delić i Aleksa Golubović, a u ekipi Katara najefikasniji su bili Marko Milić sa tri pogotka i Nikola Marković i Dušan Milaš sa po dva.

Zanimljivo, Budućnost će sjutra ponovo u bazen i ponovo u Beogradu - ovog puta "plavo-bijeli" igraju protiv Zemuna od 20.30h.

Bonus video: